09. 12. 2021.
Dvorište Mirka Agića najuređenije u Banjaluci

Dvorište Mirka Agića najuređenije u Banjaluci

Dvorište Mirka Agića najuređenije u Banjaluci

Dvorište Agić nalazi se u banjalučkoj Ulici Mlađe Ćusića, druga nagrada pripala je Jadranki Hajder iz Ljubačeva, dok je treće mjesto osvojila Evica Bodo iz Ulice Petra Velikog, saopšteno je iz ASBL.

Za najuređenije školsko dvorište proglašeno je dvorište OŠ „Ivo Andrić“.

Drugo mjesto osvojila je OŠ “Ivan Goran Kovačić“, dok je OŠ „Branko Ćopić“ trećeplasirana.

Najuređeniji prostor zajednice etažnih vlasnika je onaj koji uređuju stanari Ulice Ilije Garašanina 8a iz naselja Lazarevo, dok je vlasnica najljepšeg balkona za ovu godinu Živka Gogić iz Ulice Radoslava Lakića 22.

Pozdravljujući naše sugrađane, koji su osvojili nagrade u akciji „Biramo najuređenije“, gradonačelnik Slobodan Gavranović je istakao da ova akcija ima veliki značaj i širi smisao, jer predstavlja jednu vrstu iskazivanja odgovornosti prema svojoj okolini i životnom prostoru.

Zbog toga, svi koji su učestvovali u akciji zaslužuju pohvale. Ovim putem želim da im se zahvalim, jer i njihovom zaslugom Banja Luka izgleda mnogo ljepše i uređenije. Banjaluka važi za jedan od najuređenijih gradova u regiji i to nam priznaju svi koji dolaze ovdje”, rekao je gradonačelnik.

Gavranović je dodao da je fond nagrada u ovogdišnjoj akciji bio 5.000 KM, a da je vrijednost pojedinačnih nagrada od 250 do 1.000 KM. On je poručio da će Grad Banjaluka i ubuduće snažno podržavati ovu akciju.

Nada Bogojević, iz Ulice Ilije Garašanina, izjavila je, da svi stanari zajednice etažnih vlasnika koja je doblila nagradu, učestvuju u uređenju dvorišta. Ona je izrazila očekivanje da će i mlađi naraštaji prepoznati trud starijih i nastaviti posao uređenja životnog prostora.

Željka Opačić, direktor OŠ „Ivo Andrić“kazala je da je ova škola osvojila nagradu zahvaljujući velikoj ljubavi koju prema uređenju prostora gaje njeni učenici. Ona je podsjetila da u školi djeluje ekološka sekcija, a da su učenici ove škole, prošle godine, bili najuspješniji u akciji sakupljanja starog papira.

Ovogodišnja akcija je trajala od 25.aprila do 20. juna, a takmičenje se odvijalo u četiri kategorije: najuređenije dvorište, najuređenije školsko dvorište, najuređeniji prostor zajednice etažnih vlasnika i najuređeniji balkon.

(Nezavisne novine)

Ova akcija, održana je 12. put.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender