02. 12. 2021.
Šekovići: SDS koristila vozilo hitne pomoći u predizborne svrhe?

Šekovići: SDS koristila vozilo hitne pomoći u predizborne svrhe?

Šekovići: SDS koristila vozilo hitne pomoći u predizborne svrhe?

List piše da je “ladu nivu” Hitne pomoći, koja je bila okićena plakatima i zastavom SDS-a, u nedjelju vozio vozač saniteta Dragan Stjepanović, dok je na suvozačevom mjestu bio direktor šekovićkog Doma zdravlja Snježan Sokić.

Sokić i Stjepanović su, prema navodima lista, “bili akteri ranije zloupotrebe vozila Doma zdravlja za dijalizu, kojima je humanitarna pomoć za ugrožene poplavama odvožena u Stjepanovićevu garažu, a kasnije prodavana”.

“Stanovnici Šekovića našli su se u čudu kad su vidjeli kola Hitne pomoći i iz njih, preko ozvučenja, čuli glas Sokića koji je nešto vikao. Svi su prvo pomislili da je riječ o nekom zdravstvenom upozorenju, a kad su vidjeli stranačka obilježja, bili su u šoku”, navode sagovornici lista.

Zaposleni u Domu zdravlja kažu da su zgroženi ovim postupkom, jer nisu primili devet plata, a njihovo i vozilo svih građana Republike Srpske se zloupotrebljava u stranačke svrhe.

Prema tvrdnjama zaposlenih, nakon vožnje neko je sugerisao Sokiću da ne bi trebalo da za kampanju koristi kola Hitne pomoći, jer “neprijatelji mogu to da zloupotrijebe”, zbog čega su, da bi prikrili skandal, juče našli sličnu “ladu nivu” i iz nje nastavili obavještavanje o održavanju tribine, a vozilo Hitne pomoći vratili u Dom zdravlja.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Momir Ristić rekao je da je riječ o skandalu, jer je poznato u koje svrhe se po zakonu mogu koristiti vozila sa rotacijama.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić rekao je da će provjeriti navode o zloupotrebi automobila Hitne pomoći i da će, ako se, oni potvrde, od Sokića zatražiti odgovornost.

“Dobio sam informacije i u toku su provjere. Riječ je o zloupotrebi službenog položaja, javnih resursa i struke za predizbornu kampanju, što je van pameti”, rekao je Bogdanić.

On je dodao da će od direktora Fonda zdravstvenog osiguranja tražiti da se naplate kilometri koje je vozilo prešlo u tu svrhu. /

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender