04. 12. 2021.
Banjaluka: Poznati ugostitelj jedan od vođa narko-klana

Banjaluka: Poznati ugostitelj jedan od vođa narko-klana

Banjaluka: Poznati ugostitelj jedan od vođa narko-klana

Ova grupa, koja se bavila trgovinom drogom na području Banjaluke i Prijedora, razbijena je u utorak u akciji “Čistač 2”, kada je uhapšeno 10 osoba.

Svi uhapšeni, i to Mitko, potom Aleksandar Veselić zvani Šuki (36), Nenad Bjelajac zvani Nenac (30), Zvonimir Stefanović poznatiji kao Švabo (43), Miloš Dulić zvani Ćamlija (33), Nemanja Morača (31), Saša Gverić zvani Gvero (32), svi iz Banjaluke, zatim Bojana Praizović (18) iz Laktaša, te Prijedorčani Draško Došen (36) i Dragan Praštalo (36) sprovedeni su juče u banjalučko Okružno tužilaštvo na ispitivanje. Saslušanje svih osumnjičenih nije završeno do zaključenja ovog broja “Nezavisnih”, tako da bi tek danas trebalo da bude poznato da li će za neke od njih, eventualno, biti predložen pritvor.

Izvor blizak istrazi istakao je da su ovom grupom narko-dilera vladali i Banjalučani Darko Matijević (42) zvani Matija i Saša Babić (40) zvani Bare, koji su uhapšeni sredinom jula, takođe u sklopu ove višemjesečne akcije. Oni su sada u pritvoru, a kod njih je policija prilikom hapšenja pronašla 530 grama heroina. Dva mjeseca kasnije pao je i Darkov brat Dalibor sa oko 63 grama heroina.

Iz Tužilaštva su saopštili da su uhapšeni osumnjičeni da su drogu prodavali od januara do septembra ove godine. Kako nezvanično saznajemo, heroin i marihuanu su nabavljali u inostranstvu, a potom su je švercovali preko granice u BiH. Kada bi došla u njihove ruke, nosili su je u stan Matije i Bareta, gdje su je prepakivali i davali dilerima da je preprodaju.

“Matija, Bare i Mitko su nakon prodaje uzimali procenat od dilera i dijelili međusobno, a najviše novca bi ipak završilo u džepu Hajdarpašića”, kazao je naš izvor, dodajući da se navodno veći dio uhapšenih bavio i provalama u stanove i kuće.

Podsjećamo, policija je u akciji “Čistač” ukupno oduzela 647 grama heroina, 100 grama marihuane, više digitalnih vaga, telefona, SIM kartica, dva pištolja, automatsku puška i 114 predmeta koji potiču iz provala, a koje takođe policija stavlja na teret uhapšenima.

Pušteni na slobodu

U sklopu akcije “Čistač 2” uhapšeno je još šest osoba koje terete da su fingirali saobraćajnu nesreću, a među njima i policajac koji im je u tome pomagao. Svi oni, među kojima su i Mitkovi sinovi Emir i Anes Hajdarpašić, pušteni su na slobodu, a protiv njih i još četvorice slijedi izvještaj o prevari u oblasti osiguranja i zloupotreba službenog položaja protiv policajca, pišu Nezavisne novine.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender