28. 11. 2021.
Dačić na skupu u Kosovskoj Mitrovici

Diplomatska ofanziva Srbije

– Dačić se sastao i sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Pavelom Klimkinom i španskim ministrom spoljnih poslova Hoseom Manuelom Garsijom Margalom. Takođe, održan je i trilateralni sastanak sa zvaničnicima Turske i Bosne i Hercegovine, ali i susret s ministrima zapadnog Balkana, uz učešće šefice diplomatije EU Federike Mogerini i bivšeg evropskog komesara za proširenje Štefana Filea – kaže izvor Kurira.

Inače, šef srpske diplomatije je, prvom u nizu aktivnosti koje ima u Njujorku, prvog dana zasjedanja razgovarao s ministrom inostranih poslova Kube Brunom Rodrigezom Pariljom. Kako je saopštio MSP, na tom sastanku obje strane su izrazile zadovoljstvo jer u bilateralnim odnosima ne postoje otvorena pitanja i izrazile spremnost za njihovo dalje unapređenje.

Važni razgovori

Prvi potpredsednik Vlade je takođe govorio i na specijalnoj sjednici Generalne skupštine UN posvećenoj programu akcije Međunarodne konferencije o stanovništvu i razvoju nakon 2014. – Srbija je u potpunosti posvećena ekonomskom oporavku i unutrašnjim reformama, a na globalnom nivou teži da da doprinos u realizaciji Milenijumskih ciljeva razvoja – naveo je Dačić.

HOĆEMO PARTNERSTVO

Srbija je mala zemlja, ali preko partnerskog odnosa s drugima može da otkloni sve pretnje i probleme koji prevazilaze njene mogućnosti – rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić na konferenciju UN o klimatskim promenama.

(Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender