05. 12. 2021.
Evo zašto bi ujutru trebalo da pijete toplu vodu s limunom

Evo zašto bi ujutru trebalo da pijete toplu vodu s limunom

Napravite sami dijetalnu vodu: Savršena za ravan stomak

Da bi ste napravili Sasi vodu potrebno vam je: svježi đumbir, sveži listići mente, jedan krastavac, jedan limun i 8,5 čaša vode (koristite filtriranu vodu, može i flaširana – čaša je od 250 ml).

Način pripreme: Operite limun rasijecite ga na polovine i izvadite sjemenke. Svaku polovinu malo zasijecite i ubacite u posudu sa vodom (8,5 čaša). Ne ljuštite limun, a nemojte ni cijediti sok u vodu. Krastavac ogulite i nasijecite na kolutiće i dodajte i to u vodu.

Uzmite 8 do 12 listova svježe nane, operite ih i dodajte i njih. Oljuštite đumbir srednje veličine i narendajte u mješavinu. Sada sve to izmješajte još jednom zajedno, poklopite i stavite u frižider preko noći. Sljedeći dan pijte samo Sassy vodu, rashlađenu, kada ste žedni. Biće potrebno da pripremate svježu Sassy vodu sa navedenim sastojcima najmanje tokom četiri idana, da biste vidjeli rezultate. Vodu možete i procijedititi svaki put kada je sipate u čašu.

Sasi voda sadrži 0 kalorija i poznato je da sama voda (8 čaša dnevno) uveliko potpomaže mršavljenju, dok ostali sastojci ubrzavaju proces sagorijevanja masnih naslaga i sigurno smanjuju stomačić. Kada se naviknete na ovaj osvježavajući napitak, tipujemo da ćete nastaviti da ga konzumirate i nakon četvrtog dana. (Super žena)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender