28. 11. 2021.
Pandurevićeva: Briga za penzionere jedan od glavnih zadataka

Pandurevićeva: Briga za penzionere jedan od glavnih zadataka

Pandurević: Vrijeme je da Srpska kreira politiku BiH

Kandidat SDS-a za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandra Pandurević rekla je večeras u Zvorniku da je krajnje vrijeme da Republika Srpska bude ta koja će kreirati politiku u BiH.

“To nam je uspijevalo dok smo nastupali pod jednom zastavom Republike Srpske u Sarajevu, ali, nažalost, tu platformu neodgovorno je raskinuo SNSD”, rekla je Pandurevićeva na javnoj tribini SDS-a.

Ona je dodala da je namjera SDS-a da bude taj koji će upravljati političkim procesima u čitavoj BiH, umjesto što je Republika Srpska dovedena u poziciju da se stalno od nečega brani.

“U Sarajevu moramo da radimo u interesu građana Republike Srpske, štiteći ustavnu poziciju Srpske, da tražimo rješenja, a ne da se tamo političari bave kome nametnuti tender i kako što veće pare uzeti iz budžeta BiH”, rekla je Pandurevićeva.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz izborne jedinice 7 Dragomir Vasić rekao je da na oktobarskim izborima mora doći do promjena, koje podrazumijevaju da se narod pita, da se napravi demokratska Vlada, te da presjednik Republike Srpske predstavlja jedinstvo njenih građana.

On je dodao da Republici Srpskoj treba predsjednik mlad, obrazovan i perspektivan političar, kao što je Ognjen Tadić, kao i ambijent u kome će građani slobodno moći da kažu svoje mišljenje.

Prema njegovim riječima, SDS će, kad doće na vlast, uhapsiti sve kriminalce, donijeti zakon o ispitivanju porijekla imovine i vratiti oduzeti novac.
“Kad se uvede red i zakon, kada svi građani budu jednaki pred zakonom, onda ćemo dovesti investitore. To su stvari koje nudi SDS i nadamo se da će građani Republike Srpske to prepoznati. Želimo da promjene upravo krenu iz Zvornika i Banjaluke”, rekao je Vasić.

Na tribinu su govorili kandidati SDS-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH Silvana Petković i Dobrica Kucalović, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender