02. 12. 2021.
Vojska Srbije se priprema za vojnu paradu

Vojska Srbije se priprema za vojnu paradu

Vojska Srbije se priprema za vojnu paradu

List navodi i da konačna odluka da ulicama Beograda prodefiluju vojni ešeloni i tehnika još nije donijeta, ali da se dio jedinica već priprema za svečanost, dodajući da će, ako državni vrh donese takvu odluku, to biti prva vojna parada u Beogradu od 1985. godine.

Prema saznanjima “Novosti”, radni plan centralne proslave podrazumjeva i defile Vojske Srbije, a većina komandi i jedinica dobila je usmenu preporuku da počne s pripremama, s kvotama broja vojnika i oruđa koja će učestvovati u defileu.

Glavnu ulogu će, kako se navodi, imati Garda, čiji pripadnici već treniraju strojev korak i tačke za koje će biti zaduženi.

U defileu će se naći i ešeloni Kopnene vojske i Vazduhoplovstva i PVO, kao i dijelovi tehnike koju koristi Vojska Srbije.

Zvanično uvježbavanje u većini jedinica počeće prvih dana oktobra, do kada će biti poznato i mjesto parade i kompletan scenario obilježavanja istorijskih datuma.

Oktobarska ceremonija biće održana u znaku dva velika povoda – 70. godišnjice oslobođenja Beograda od okupacije nacističke Njemačke i vijeka od početka Prvog svjetskog rata, podsjećaju “Novosti”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender