27. 11. 2021.
Dodik: Naša energetska budućnost biće sigurna

Dodik: Naša energetska budućnost biće sigurna

Dodik: Opozicija i centri moći planiraju izbornu prevaru

Opozicija sprema izbornu krađu i protest 12. oktobra na kojem će tvrditi izbornu krađu, izjavio je danas Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nakon sastanka sa koalicionim partnerima iz DNS-a i SP-a.

Dodik tvrdi da opozicija zajedno sa međunarodnim centrima moći, od kojih je najvažniji u Tuzli, priprema proteste nakon što izborni rezultati pokažu da je pobijedila koalicija na čelu sa SNSD-om.

“Nama trebaju fer i pošteni izbori jer oni legitimišu RS. Nervoza koju opozicija pokazuje apsolutno ne doprinosi tome. Naša jedina briga je da to bude fer i pošteno i pozivamo međunarodne posmatrače da dođu, veoma će nam biti važna njihova demokratska legitimacija”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, opozicione stranke fiktivno kandiduju ljude na visoke funkcije kako bi došli do kontrole biračkih mjesta nakon glasanja.

“Na području Banjaluke ima 30 odsto biračkih odbora u kojima nema nijednog člana naše koalicije, sve su pripadnici opozicije. To su omogućili jer su prijavljivali narkomane i vozače, a u suštini im je osnovni cilj da se dokopaju biračkih mjesta. To je od početka velika prevara. Nemaju morala da se kandiduju na visoke funkcije i učestvuju u tome”, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da se SNSD odriče bilo koga ko je vršio bilo kakav pritisak i nasilje u njihovo ime, i dodao da je policija utvrdila da je osoba koja je napala aktivistu SDS-a nestranačka ličnost.

Dodik je rekao da očekuje pobjedu na nivoima za predsjednika RS, člana Predsjedništva BiH i brzo formiranje koalicione vlade.

Marko Pavić, predsjednik DNS-a, rekao je da je prva trećina izborne kampanje pokazala da njihova koalicija ima najveću podršku građana.

“Dogovorili smo da ćemo u ovoj koaliciji voditi fer kampanju, međutim to ne znači da ne znamo odgovoriti onima koji se drugačije ponašaju”, naveo je on i dodao je da su smjernice buduće koalicione vlade da RS ostane politički stabilna i ekonomski jaka, da BiH ne dobije ništa izvan ovlaštenja iz Dejtona, te jačanje lokalnih zajednica.

Petar Đokić, predsjednik SP-a, ustvrdio je da je RS doživjela najveći razvoj u periodu njihove koalicije.

“Svjesni smo da postoje razni centri koji žele da izazovu smutnju i nezadovoljstvo kod građana i mislimo da građani treba to da prepoznaju kao loše namjere onih koji žele slabu i nestabilnu RS da bi se s njom lakše obračunavali u korist politike koja se usmjerava ka Srajevu”, zaključio je Đokić, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender