02. 12. 2021.
Stevandić: Katastrofalno stanje u zdravstvu se ne može sakriti

Stevandić: Katastrofalno stanje u zdravstvu se ne može sakriti

Stevandić: Katastrofalno stanje u zdravstvu se ne može sakriti

On je kazao da pravu ocjenu zdravstvenog sistem mogu dati isključivo pacijenti koji su nebrojeno puta uputili žalbe i apele da se stanje u ovoj oblasti popravi.

„Fotografije katastrofalnoga stanja u banjalučkoj hirurgiji, koje su uslikali pacijenti, najbolje pokazuju u kakvom je stanju zdravstvo u RS. To nije slika opozicije nego građana. Ovo je zdravstveni sistem koji vlada hvali i plaća skupe reklame da bi ga prikazala onakvim kakav nije“, kazao je Stevanidić, ističući da, umesto reklama i laži, pacijenti hoće da se konačno poboljšaju uslovi liječenja u RS.

On je istakao da je od svih zdravstvenih ustanova u RS najlošije stanje na banjalučkoj hirurgiji, čije je preseljene vlast obećavala više puta.

„Ovde su nemogući uslovi, a naši ministri ne znaju kako je unutra, jer se oni liječe u inostranstvu. Kada bi se oni tu liječili sigurno bi nešto poduzeli. SDS će za godinu dana uraditi ono što oni nisu uspjeli za osam godina i potrudićemo se da napravimo i kardiohirurgiju u tom periodu“, kazao je Stevandić, podsjećajući da je aktuelna vlast u posljednjem obećanju preseljenje banjalučke hirurgije najavila tek za 2018. godinu.

On je istakao da u ovoj zdravstvenoj instituciji rade najbolji hirurzi i medicinske sestre, ali da je zbog lošeg rukovođenja ona postala spomenik, nepotizmu, kriminalu i nesposobnosti.

Bez promjene vlasti, kategoričan je Stevandić, ne može se poboljšati zdravstveni sistem jer su za to potrebni odgovorni i pošteni ljudi.

„ Ne možemo očekivati da će neko drugi doći i popraviti Klinički centri i podići ekonomiju u RS, jer to moraju uraditi ljudi iz RS. Mi jako poštujemo predsjednika Rusije Vladimira Putina i želimo da imamo dobre kontakte sa njim, ali on neće doći da renovira naše bolnice i podiže ekonomiju. Ono što ćemo mi prepisati od Putina je borba protiv korupcije i zavrtanje slavina tajkunima, kako bi se njihov novac upotrijebio za svrhu jačanja države“, kazao je Stevandić.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender