02. 12. 2021.
Tadić: Poboljšati status boraca

Tadić: Poboljšati status boraca

Tadić: Dodik strahuje od volje naroda

„Narod RS zna ko ga je krao i varao proteklih godina i sve Dodikove tvrdnje su usmjerene da skrenu pažnju javnosti s katastrofalnih rezultata njegove vlasti“, izjavio je Tadić, dodajući da mu to neće uspjeti.

„Neće Dodik izbore izgubiti zbog bilo kakvih izbornih prevara, nego zato što Republika Srpska ima veći broj penzionera nego radnika i što penzije u većini slučajeva iznose 160 KM. Razlog njegovog poraza je i činjenica da mladi bježe iz zemlje, zato što je korupcija uništila ekonomiju i zato što nas je zavadio sa svim i svakim u svijetu“, kazao je Tadić.

On je podsjetio da je na izborima 2012. godine samo u Banjaluci bilo 9.500 nevažećih listića, dodajući da su Srpska demokratska stranka i Savez za promjene učinili sve kako bi spriječili da neko ne pokrade volju naroda.

Tadić pozvao Dodika na TV duel

Ognjen Tadić, kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS, pozvao je danas Milorada Dodika da prihvati volju naroda, a o ovim pitanjima da raspravi na TV duelu s njim.

“Gospodin Dodik očigledno ima strah od izbornog rezultata i želi unaprijed da proglasi da je izgubio izbore, ne voljom naroda, nego nečijom drugom voljom”, rekao je Tadić.

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić rekao je večeras u Šamcu da je cilj Saveza da promijeni situaciju u Srpskoj u toj mjeri da bude spremna da odgovori svakom izazovu.

“Da bi se to uspjelo, potrebni su istinska borba protiv korupcije i da svi budu ujedinjeni, a ne podijeljeni na političke stranke i da žele jedni drugima više zla nego dobra”, rekao je Tadić u Šamcu gdje je održana predizborna tribina Saveza za promjene.

On je istakao da je to poruka za koju traži podršku svih građana Republike Srpske, kao i stanovnika Šamca, grada koji je mnogo propatio u majskim poplavama.

Tadić je ocijenio da je šteta mogla biti manja, a sanacija već završena da je Srpska bila bogatija i imala sposobnije institucije.

Kandidat Saveza za promjene za parlament BiH Mladen Bosić očekuje da poslije izbora SDS sa svojim koalicionim partnerima formira skupštinsku većinu i bude u Vladi Republike Srpske.

“Vjerujem da će ovi izbori prvi put biti izbori na kojima će narod odlučiti ko će biti na čelu Republike Srpske”, istakao je Bosić.

Kandidat Saveza za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić očekuje da ovaj savez pobijedi na predstojećim izborima, a ako dobije mandat u Predsjedništvu kaže da će se zalagati za smanjenje poreza na plate da bi se stimulisalo zapošljavanje, ali i formirala agencije za borbu protiv korupcije.

Kandidat NDP-a za narodnog poslanika Đorđe Milićević rekao je da je poruka “Pokret za preokret” veoma jasna, jer govori o potrebnim suštinskim promjenama u Srpskoj, koje podrazumijevaju fiskalnu konsolidaciju budžeta, smanjenje javne potrošnje, značnija ulaganja u poljoprivredu i poseban tretman privrede, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender