05. 12. 2021.
Vučić: Neću šetati na Paradi

Vučić: Neću šetati na Paradi

Vučić: Neću šetati na Paradi

“Poštujem ustavne obaveze države i moja obaveza je da se svim ljudima garantuje bezbednost i sigurnost. Moje je demokratsko pravo – neću da prisustvujem Paradi niti mi to pada na pamet”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

“Baš ne bih mogao da se šetam, imam druga posla nego da se šetam pa i da nemam opet ne bih šetao. To je moj izbor. Moj je izbor da li ću u nedelju da izađem sa decom ili idem u Tekiju da radim. To je moj izbor”, rekao je Vučić.

Kako je naveo, neće da se dodvorava nikome, ni stranim ambasadama, pa da priča kako će biti na čelu kolone.

On je dodao da je za njega svaki dan radni, da zna da to strašno nervira one koji ga mrze, ali da se ne sekira zbog toga i dodao da će nedjelju da provede radno kao i uvijek, te da će obići istok Srbije nastradao u poplavama i razgovarati o energetskom sektoru.

U UTORAK ILI SRIJEDU POTVRDA PUTINOVOG DOLASKA

Predsjednik Vlade najavio je danas održavanje samita najmanje 16 premijera jugoistočnih i istočnih zemalja od 16. do 18. decembra u Beogradu, kao i dolazak predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

“Konačnu potvrdu dolaska predsednika Ruske Federacije imaćemo u utorak ili u sredu”, rekao je premijer na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

O decembarskom samitu je rekao da je će to biti ubedljivo najveći skup koji će u Beogradu biti održan nakon više od 40 godina.

“Prisustvovaće svi ili gotovo svih 16 premijera, moguće je da ih bude i 18, jer se javljaju i premijeri drugih država koji žele da prisustvuju tom skupu”, rekao je premijer.

Srbija će, dodao je, proslaviti oslobođenje Beograda u četvrtak, 16. oktobra i očekujemo dolazak visokih zvanica i predsednika Putina. U utorak u srijedu imaćemo konačnu potvrdu njegovog dolaska”, rekao je Vučić i dodao da će Srbija umeti da proslavi godišnjicu Velikog rata na najbolji mogući način.

“Ponosimo se i ponosićemo se borbom protiv fašizma”, rekao je premijer.

On je zahvalio svima koji su podržali mjere fiskalne konsolidacije Srbije koji su, kako je rekao, razumjeli šta je to što Srbima mora da uradi po svaku cijenu kako bi mlađim generacijama obezbijedila sigurniju budućnost.

“Srbija nema više vremena za kukanje, naš posao je da radimo i da donosimo promene”, kazao je premijer istakavši da će Srbija imati i snage i volje da već 2016. godine bude zemlja sa najvećim privrednim rastom u Evropi.

BIĆE GASA, NEĆE BITI RESTRIKCIJA

Premijer Vučić najavio je da poskupenja struje neće biti bar u narednih šest mjeseci, odnosno do kraja grejne sezone. Neće biti restrikcija, a obezbijedićemo dovoljno gasa, poručio je premijer.

Vučić kaže da je Srbije već obezbijedila 450 miliona kubnih metara gasa i potrudiće se da iz Mađarske obezbijedi dodatne količine.

Apelovao je na građane da štede struju kako bismo što manje morali da je uvozimo, a na lokalne samouprab da redovno plaćaju račune za gas koji troše za toplane.

OKO 28 MILIONA EVRA ISPLAĆENO ZA POPLAVE

Vučić je izjavio da je oko 28 miliona evra uplaćeno ljudima koji su pretrpjeli štete u poplavama koje su proljetos zadesile Srbiju.

Vučić je rekao da je u pitanju ogroman novac, da je uplaćen ljudima koji su pretrpjeli nesreću i dodao da ne misli da je to riješilo sve probleme, ali da je to ono što je država mogla da učini.

Kako je naveo, najviše kuća treba da bude sagrađeno u Kupnju, a zatim i u Valjevu, Svilajncu… riječ je o 215 pravosnažnih rješenja sa imenom i prezimenom, pri čemu će u Krupnju i Valjevu gradnja početi već sutra, a sljedeće nedjelje i u drugim mjestima i sve će, kako je rekao, biti urađeno u najkraćem roku.

Premijer je, kaže, zadovoljan što je sve urađeno transparentno, bez trunke korupcije, otvoreno, neskriveno i dodao da će obići istok Srbije koji je stradao u septembarskim poplavama i dodao da će država i tamo pomoći koliko god to bude moguće.

DA LI JE SULjO NEKADA BIO U JUŽNOM TIROLU?

Vučić je izjavio da nije zabrinut pozivima lidera Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina na autonomiju Raške oblasti po principu Južnog Tirola, ali je dodao da je takvo ponašanje neodgovorno.

“Da li je Suljo bio nekada u Južnom Tirolu, jel zna i jedno mesto u Južnom Tirolu…”, zapitao je premijer istakavši da građani Raške oblasti, odnosno Sandžaka imaju jednaka prava kao i oni u Južnom Tirolu.

Vučić je rekao da nije mnogo zabrinut zbog toga šta govori Ugljanin, ali je dodao da ne “potcjenjuje nacionalističke i šovinističke strasti koje neki raspiruju”.

“Država Srbija će preduzimati sve mere u skladu sa zakonom i Ustavom. Ali, pogledajte koliko je to neodgovorno ponašanje. Samo tri opštine sa većinskim bošnjačkim stanovništvom koje pazimo, čuvamo i sa kojima želimo da radimo”, rekao je premijer.

Zapitao je kakav bi odgovor Ugljanina bio na to što neki neodgovorni ljude govore o 61 opštini i dva grada u Republici Srpskoj.

“To je malo više od tri opštine, a ja o tome ne dam da se govori jer to nije odgovorna i ozbiljna politika. Nek povedu pojedini političari iz Pazara računa o tome da li se ponašaju odgovorno, ozbiljno i da li se ponašaju u interesu svog naroda”, rekao je Vučić.

Poručio je da će se Vlada Srbije ponašati u interesu svog naroda i štitiće svoj integritet i suverenit ne ugražavajući bilo koga.

“Mi ne mislimo da imamo neke probleme, sem ekonomske koje rešavamo zajedno sa bošnjačkim prijateljima”, kazao je premijer koji je ponovio da će Vlada Srbije raditi u intersu svog naroda, te da će štititi svoj integritet i suvernitet.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender