05. 12. 2021.
NSRS usvojila više zakona

NSRS usvojila više zakona

Anketni odbor traži hitnu sjednicu NSRS

Član Anketnog odbora i poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović rekao je da nedostavljanje izvještaja članovima Anketnog odbora predstavlja obmanu građana, jer je o posljedicama majskih poplava trebalo da se razgovara prošle sedmice.

“O svemu tome smo danas upoznali predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića i predsjednika Anketnog odbora Spomenka Vasilića i zatražili smo da se u što skorije vrijeme sazove sjednica Odbora, podsjetivši da ih na to obavezuju zaključci Skupštine”, rekao je Borenović novinarima u Narodnoj skupštini.

Član Anketnog odbora i poslanik NDP-a Vojislav Gligić izrazio je sumnju da će uopšte doći do sjednice Odbora i rekao da ne postoji politička volja institucija Republike Srpske da se utvrdi odgovornost pojedinaca i institucija u majskim poplavama.

“LJudski faktor snosi veliku krivicu tokom majskih poplava, a mi sami ne možemo sazvati sjednicu Anketnog odbora, jer nemamo kvorum”, rekao je Gligić.

Polsanik SDS-a Tomica Stojanović rekao je da je grad Bijeljina pretrpio štetu u iznosu od 400 miliona maraka tokom majskih poplava.
“Moraju se donijeti zaključci o odgovornosti svih faktora kako se ubuduće ne bi dešavali slični propusti”, rekao je Stojanović.
Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske ima devet članova, od kojih je šest iz vladajućih stranaka, a trojica su iz opozicionih.
(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender