28. 11. 2021.
Damama besplatan ulaz na Gradski olimpijski bazen

Damama besplatan ulaz na Gradski olimpijski bazen

Bazen počinje sa radom 9. oktobra

Bazen je prestao da radi 6. avgusta kada su Banjaluku i dio Republike Srpske zadesile katastrofalne poplave. Radovi su pri kraju i za nešto više od deset dana svi ljubitelji vodenih sportova ponovo će moći na koriste usluge bazena.

Ova informacija najviše je obradovala 11 plivačkih i vaterpolo klubova koji su trenirali na GOB-u. Svi oni su se u proteklom periodu snalazili kako su znali i umjeli, a istakli su da ih je ovo dosta unazadilo u pripremama za novu sezonu. Ovakva sudbina zadesila je i više od 200 članova Plivačkog kluba Olimp.

– Radili smo na suvom, uglavnom u zatvorenom prostoru i teretani, jer je bilo ružno vrijeme, a jedan period smo radili u parku. Ovaj period nas je mnogo unazadio. Što se tiče kondicije, nju ćemo nadoknaditi i na zimu ćemo biti u formi. Najgore je što smo izgubili dosta članova koji nisu mogli čekati da se sve sredi, pa su počeli da se bave drugim sportovima. Obično na ljeto dođe dosta novih članova, ali to nije bio slučaj ove godine – kazao je trener i sportski direktor Olimpa Željko Panić.

Iste probleme imali su i u drugom banjalučkom klubu “22. april”. Oni su pokušali da se što bolje pripreme i dočekaju otvaranje GOB-a, pa su trenirali na otvorenom bazenu.

– Kasnili smo sa pripremama četiri sedmice i dosta smo izgubili, ali moramo dalje. U prvom tromjesečju ne možemo da očekujemo nekakve rezultate, tako da smo se usmjerili na mart i april iduće godine. Uspjeli smo pronaći neka sredstva i trenirali smo na otvorenom bazenu. Bilo je hladno, malo smo se smrzavali, ali morali smo da krenemo sa radom jer nismo mogli čekati do 9. oktobra – kazao je trener “22. aprila” Goran Grahovac.

Osim plivača, muku sa nedostatkom prostora za treniranje imali su i članovi Vaterpolo kluba Banjaluka.

– Period iza nas je katastrofa. Avgust smo proveli na otvorenom bazenu, a sada radimo u teretani. Sigurno je da su neki dječaci odustali od toga da se počnu baviti ovim sportom jer nije bilo adekvatnih uslova. Istina, u prvoj polovini septembra imamo pauzu, pa u ovom periodu nismo mnogo izgubili, iako jedva čekamo da GOB počne sa radom. Šteta je što u našem gradu nema otvorenog olimpijskog bazena koji je potreban, a postoje tehnički uslovi da se on napravi – izjavio je trener VK Banjaluka Slobodan Grahovac.

Velika šteta

Direktor Akvane Vedran Mitrović istakao je da je direktna šteta od poplava 300.000 maraka, ali da će indirektna iznositi dodatnih 100.000.

– Šteta je bila velika, ali smo završili 85 odsto posla i nadam se da ćemo krenuti sa radom po planu. Ranije bismo završili posao, ali je bilo problema sa Zakonom o javnim nabavkama. Imali smo drsko ponašanje pojedinaca koji su se bez osnova žalili na rezultate konkursa, što nas je usporilo. Planiramo da 2. oktobra pustimo u rad cjelokupan pogon, pa ćemo do 9. oktobra vidjeti da li sve funkcioniše. Ako to ne bude išlo po planu, očekujemo da se rok otvaranja prolongira najkasnije za sedam dana – kazao je direktor Akvane Vedran Mitrović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender