02. 12. 2021.
Dodik uvjeren u izbornu pobjedu kandidata SNSD-a

Dodik uvjeren u izbornu pobjedu kandidata SNSD-a

Dodik uvjeren u izbornu pobjedu kandidata SNSD-a

Lider SNSD-a je dodao da je uvjeren u izbornu pobjedu svih kandidata te stranke na opštim izborima, kao i kandidata SNSD-a za načelnika opštine Laktaši Miroslava Kodžomana, pišu Nezavisne novine.

“U Trnu se okupilo više od 4.000 ljudi, a mi u Laktašima u nedjelju imamo i izbore za načelnika opštine, i naš kandidat je gospodin Kodžoman. Podrška koju smo imali na svim mitinzima, tribinama, kontaktima s ljudima, govori o velikoj pobjedi SNSD-a. Mi nismo oni koji su kao SDS, koji sada drži neki svoj miting u Laktašima, a dovezli su svoje simpatizere iz Istočnog Sarajeva, Srpca, Kneževa, Dervente, Gradiške. Sami sebe varaju, okupili su 350 – 400 ljudi, a imaju sedam autobusa”, rekao je Dodik.

Komentarišući izbore za načelnika opštine u Laktašima, koji će biti održani u nedjelju, 28. septembra, Dodik je rekao da u toj lokalnoj zajednici žele da naprave smjenu generacija i da osposobe mlad tim koji će voditi ovu opštinu u narednom vremenu.

“Kodžoman je mlad čovjek koji će nesumnjivo unijeti novu energiju, a ne neki fosili koji pokušavaju da se po 20. put dokopaju javnih sredstava”, rekao je Dodik.

On je pozvao građane, MUP RS i ostale kontrolne organe, da ne dozvole manipulacije, jer, kako je rekao, potrebni su fer i pošteni izbori.

“A što se tiče ovih iz SDS-a i njihove galame o tome da će neko navodno pokrasti izbore, narod je dao odgovore na sva pitanja, poput ‘Ko o čemu, kurva o poštenju'”, kazao je Dodik, koji je pozvao birače da podrže njega, te Željku Cvijanović, kandidata SNSD-a, DNS-a i SP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i ostale kandidate SNSD-a.

Cvijanovićeva je rekla da SNSD očekuje pobjedu u nedjelju, kada će biti biran načelnik opštine Laktaši.

“Imamo boljeg kandidata, mladog čovjeka, ali već dovoljno iskusnog. Svugdje gdje smo imali priliku da vladamo ostavili smo jak trag, promijenili smo izgled tih opština. Očekujemo da to bude prepoznato od birača”, kazala je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je očigledno da i u Kneževu/Skender Vakufu, gdje je SNSD takođe danas održao tribinu, ova stranka ima apsolutnu podršku.

“Očito građani čekaju da SNSD ponovo stupi na scenu u opštini Kneževo i sve preuzme u svoje ruke. Tako će i biti”, rekla je Cvijanovićeva.

Nikola Špirić, nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan, kazao je u Trnu da je vrijeme koje dolazi vrijeme velikih izazova za RS, a kada je riječ o BiH, da ona ima velike bezbjednosne izazove.

“Jedina garancija za RS jeste pobjeda SNSD-a, odnosno pobjeda Milorada Dodika za predsjednika RS i Željke Cvijanović za člana Predsjedništva BiH. Simbioza te dvije funkcije u jednoj političkoj partiji jesu garancija da će RS ostati stabilna i da će se u Sarajevu sve više pitati”, kazao je Špirić.

Kodžoman je kazao da smatra da je pravi ispravan put za stanovnike Laktaša da izaberu SNSD-a na prijevremenim izborima koji će biti održani u nedjelju. Ocijenio je da će Trn odlučiti o pobjedi na izborima za načelnika opštine Laktaši, što je pokazao velikim odzivom građana na ovoj tribini.

“Očekujem ubjedljivu pobjedu, koja će biti samo uvod za pobjedu 12. oktobra u čitavoj RS”, kazao je Kodžoman, pišu Nezavisne novine.

Dodik: Ja nisam čovjek sukoba, već čovjek razgovora

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da “mešetari” iz Ambasade SAD u BiH žele da se direktno upetljaju u izborni proces, s ciljem stvaranja nestabilne strukture u RS i FBiH poslije izbora.

“Dolazi do direktnog miješanja kroz spotove USAID-a, kroz direktna obraćanja, razna pisma službenika, a daje se nevladinim organizacijama novac čime se stvara dodatna pometnja”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, BiH će morati da vrati otete nadležnosti, da ukine Sud i Tužilaštvo BiH jer to nema u ingerencijama, te da prekomponuje i vrati u ustavne okvire fiskalni sistem, što ne predstavlja razgradnju BiH.

“BiH će razgraditi nehtijenje i nepodržavanje ustavnog poretka kako je napisan. Pošto niko neće da razgovara o toj temi, Republika Srpska neće oklijevati da razvije svoj proces traženja dodatnog suvereniteta i samostalnosti i to ne treba nikog da iznenadi”, rekao je Dodik za televiziju OBN.

Predsjednik Republike Srpske poručio je da je najvažnije očuvati mir u BiH.

“Ja nisam čovjek sukoba, već čovjek razgovora, sa jasnim stavom šta je interes Srpske. Republika Srpska može da živi u BiH samo pod uslovom da se BiH vrati na izvorni Dejton, a ako se ne vrati, Srpska ide svojim putem”, poručio je Dodik.

On je naglasio da je situacija u Srpskoj stabilna, da institucije veoma dobro funkcionišu i da u dosadašnjem periodu ove vlasti nije bilo kriza vlade i parlamenta, niti destabilizacije sistema vlasti.

“Veoma smo energično reagovali na sve izazove koje smo imali, u dosadašnjem periodu ove vlasti prosječna plata je povećana za skoro 100 odsto, isto tako i prosječna penzija. Niko ne kaže da je to dovoljno, ali u ovom trenutku to je maksimalno moguće. Prezadovoljni smo time što smo učinili da održimo plate i penzije, a prosječna plata je, prema statistici, veća nego u Federaciji BiH”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, građani Republike Srpske svjesni su da za pet mjeseci nije moguće sanirati štetu od poplava.

“Činimo sve što možemo, kroz vaučere, brzu sanaciju. Nijedna putna komunikacija u Srpskoj nije prekinuta, treba da se održe radna mjesta u poplavljenim područjima, stalno smo sa ljudima na ugroženim područjima i postoji optimizam. Gotovo je saniran grad Doboj”, istakao je Dodik.

On je rekao da Republika Srpska nije ostala dužna nikome u periodu ove vlasti, da se unutrašnje i spoljne obaveze redovno servisiraju i da je Srpska finansijski konsolidovana i samoodrživa bez ogromnog deficita.

“Nema bezbjednosnih ugrožavanja, prije sedam-osam godina na početku smo se obračunali sa nosiocima organizovanog kriminala, a prvi smo u regionu donijeli zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom”, naglasio je Dodik.

On je naveo da u Srpskoj ima kriminala i korupcije, kao i svugdje, ali da nema velikih organizovanih kriminalnih grupa, navodeći da nema relevantnog osnova da se vjeruje optužbama opozicije da postoji kriminal u mnogim projektima.

Govoreći o predstojećim izborima, Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da računa na veliku izbornu pobjedu ove stranke.

“Podrška građana je, prema statistici, 40 odsto, a najjača opoziciona partija ima 28 odsto podrške koja polako pada. Prema anketama, moja kandidatura bilježi značajnu razliku nad konkurencijom, a /kandidat Koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH/ Željka Cvijanović ima apsolutnu prednost nad Mladenom Ivanićem”, naveo je Dodik, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender