02. 12. 2021.
Evo kako muškarci zamišljaju idealnu ženu

Evo kako muškarci zamišljaju idealnu ženu

Evo kako muškarci zamišljaju idealnu ženu

Ako pitate muškarca u pedesetim godinama da vam opiše ženu koji bi najradije oženio, vjerovatno će vam opisati neku damu koja je upola mlađa od njega.

A, ako isto pitanje postavite mladiću od 20 godina, vjerovatno će izabrati malo stariju devojku. Sudeći po tome, pripadnici jačeg pola uvek biraju žene koje imaju između 20 i 30 godina.

Jedno istraživanje je pokazalo da većina muškaraca, koliko god da imaju godina, kao svoju idealnu partnerku uvijek zamišljaju ženu u srednjim dvadesetim godinama.

Žene su, izgleda, umjerenije po tom pitanju i traže partnere svojih godina ili malo starije (ako nisu bogati i slavni, što im smanjuje godine, po potrebi).

Studija je sprovedena na 12.500 muškaraca, i magični broj ženskih godina za sve njih jeste – između 24 godine i 25 godina, bez obzira na to koliko je muškarac star. Kao jedan od glavnih razloga za ovakav rezultat ispitanici su navodili da je žena tih godina biološki najpodobnija da obezbijedi potomstvo.

Žene su, s druge strane, drugačije programirane. Druga studija pokazala je da su ženama najprivlačniji muškarci približno njihovih godina.

Najveća razlika u godinama, između njih i njihovog realnog ili imaginarnog partnera, primećena je kod starijih tinejdžerki i kod mlađih žena u ranim dvadesetim.

Jedan od autora studije, Jan Antfolk, kaže da žene prave ovakve izbore zato što im malo stariji muškarac može pružiti sigurnost prije nego mlađi, dok bi mnogo stariji, i pored toga što ima više novca, ipak ulivao nesigurnost zato što će ranije umrijeti.

(cosmopolitan)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender