02. 12. 2021.
Australijski policajci voziće se sa stilom (FOTO)

Australijski policajci voziće se sa stilom (FOTO)

Australijski policajci voziće se sa stilom (FOTO)

Porsche 911 možda ne spada u sam vrh super-sportskih automobila, ali svakako predstavlja rijetkost među policijskim automobilima bilo gdje u svijetu.

Policija iz australijskog Novog Južnog Velsa pohvalila se da je u saradnji sa lokalnom ispostavom Porschea došla do vrijednog patrolnog vozila.

Saradnja sa njemačkim premijum proizvođačem započela je 2012, kada je policija dobila na korišćenje Porsche Panameru, koja je sada zamijenjena novom 911-icom.

p1

Iako je riječ o brzom sportskom modelu, Porsche 911 neće se koristiti u potjerama za kriminalcima ili za onima koji prekrše saobraćajne propise.

Automobill će služiti u ceremonijalne svrhe i kao vozilo pomoću kojeg će policija pokušati da ostvari bolji kontakt sa lokalnim stanovništvom.

“Porsche će se koristiti i u raznim dobrotvornim akcijama, a želja nam je da novi automobil dovede do pozitivne interakcije između policije i lokalne zajednice, naročito kada je riječ o mlađoj populaciji”, objašnjavaju u policiji.

p3

Za kombinaciju boja i dizajn šara na eksterijeru automobila zaslužni su studenati nekoliko fakulteta iz Novog Južnog Velsa.

Policija nije saopštila specifikacije njihovog Porschea 911, a poznato je da osnovna verzija ovog automobila za pogon koristi 3.4 litarski šestocilindrični motor sa 350 ks, koji u kombinaciji sa automatskim mjenjačem omogućava da auto od 0 do 100 km/h ubrza za 4,6 sekundi.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender