08. 12. 2021.
Krali zubarsku opremu, motorne pile i mobilne telefone

Krali zubarsku opremu, motorne pile i mobilne telefone

Krali zubarsku opremu, motorne pile i mobilne telefone

Prema nezvaničnim informacijama Glasa Srpske, Vučičević i Zumbrzuski su nedostupni policiji, pa je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS raspisalo potjernice za njima.

– Vučičević se najvjerovatnije krije u jednoj od zemalja u okruženju i trebalo bi uskoro da bude uhapšen i izručen u BiH – rekao je naš izvor.

Osumnjičeni su u krađe išli automobilima “opel astra” i “golf 3”. Nakon krađe manji dio ukradenih predmeta su prodavali u RS i FBiH, dok su veći dio autom prevozili do Zvornika, gdje su zatim čamcem preko rijeke Drine krijumčarili stvari u Srbiju.

Vučičević i Zumbrzuski su u periodu od 10. februara do 2. maja ove godine na području Banjaluke, Mrkonjić Grada i Laktaša provaljivali u prodavnice, preduzeća i stomatološke ordinacije i ukrali veću količinu motornih pila, trimera, makaza i drugog alata, kao i stomatološki pribor i drugu opremu – rekli su u CJB Banjaluka.

Oni su pojasnili da su u pomenute objekte njih dvojica provaljivali tako što su uz pomoć alata obijali vrata i prozore, te iz unutrašnjosti krali sve što nađu.

– Utvrđeno je da su osumnjičeni ukradene predmete prodavali na području RS, FBiH i Srbije, čime su stekli korist od 82.813 maraka – istakli su u CJB Banjaluka.

Naš izvor je pojasnio da su njih dvojica u dva navrata opljačkali banjalučko preduzeće “Agromehanika” odakle su ukrali 25 motornih pila i troje motornih makaza.

– Pored ovog oni su osumnjičeni da su iz preduzeća “Agro-auto” u Mrkonjić Gradu odnijeli motorne pile, trimere i bušač rupa čime je vlasniku pričinjena šteta od oko 8.100 maraka. Vučičević i Zumbrzuski su takođe provalili i u preduzeće računarske opreme u Laktašima odakle su ukrali 15 mobilnih, 12 tableta ukupne vrijednosti oko 8.400 maraka – istakao je naš izvor.

Uhapšeni se sumnjiče da su provalili i u preduzeće “Tepić” odakle u ukrali više motornih pila.

Kada su u pitanju stomatološke ordinacije na području Banjaluke policija je prikupila dokaze za tri pljačke.

– Najveća šteta bila je u ordinaciji “Orthodont” Banjaluka iz koje su ukrali opremu vrijednu 33.000 maraka. Zatim su opljačkali i ordinacije “Dr Čavić” i “Dr Obradović” odakle su takođe odnijeli stomatološku opremu i druge predmete – pojasnio je naš izvor.

Prijedor

Protiv Davora Vučičevića i Milana Zumbrzuskog i prijedorska policija je početkom septembra podnijela izvještaj protiv njih, takođe zbog krađa. U Prijedoru su opljačkali poljoprivrednu apoteku, potom stomatološku ambulantu “Venera” i privatnu kuću u ovom gradu.

Naš izvor je dodao da policija provjerava da li su njih dvojica povezani sa još nekim nerazjašnjenim pljačkama na području Banjaluke.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender