04. 12. 2021.
Nekoliko hiljada Beograđana protiv “parade ponosa”

Nekoliko hiljada Beograđana protiv “parade ponosa”

Nekoliko hiljada Beograđana protiv “parade ponosa”

Protest se održava u organizaciji pokreta “Dveri”, a okupljeni nose brojne parole i skandiraju protiv održavanja parade.

Građani okupljeni na protestu protiv održavanja Prajda polako se razilaze sa Terazija, gdje ih ostalo još stotinak onih koji čekaju odluku Vlade Srbije, javlja B92.

Prethodno je najavljeno da će okupljeni ostati na Trgu Republike, ali su potom čelnici pokreta Dveri najavili odlazak do Vlade Srbije.

Na Trgu je bilo okupljeno 2.000-3.000 ljudi, a poslije informacija da će odluku Biroa sačekati ispred Vlade, jedan dio građana se uputio tamo, ali ih je kordon policije zaustavio u blizini hotela “Balkan”.

001

Okupljenima na skupu, koji je počeo intoniranjem himne “Bože prade”, obratili su se lideri “Dveri” Vladan Glišić i Boško Obradović, koji su poručili da se neće razići dok ne stigne odluka o otkazivanju parade planirane za sutra.

“Ovo čak više nije pitanje parade, već porodične Srbije. Ne dozvolimo da privilegovane manjine utiču na život i volju većine”, rekao je Obradović.

Na skupu je na video-bimu prikazan i ruski dokumentarni film “Sodom”, koji govori o štetnim posljedicama koje po omladinu ostavlja “parada ponosa”.

Za sutra u 12.00 časova najavljena je “gej parada” na potezu od Vlade Srbije do platoa ispred Skupštine grada Beograda, a na njoj su učešće najavili pojedini ministri u Vladi Srbije, predstavnici međunarodnih organizacija u Srbiji, pojedinih ambasada zapadnih zemalja, nekih opozicionih partija i nevladinih organizacija.

Za medijsko praćenje parade akreditovano je oko 400 novinara, domaćih i stranih. Predviđene su velike mjere obezbjeđenja.

Očekuje se da večeras Biro za koordinaciju službi bezbjednosti donese konačnu odluku, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender