08. 12. 2021.
Počinje SP u košarci: Srpkinje protiv Angole od 18:15

Počinje SP u košarci: Srpkinje protiv Angole od 18:15

Počinje SP u košarci: Srpkinje protiv Angole od 18:15

Srbija će na SP pokušati da dokaže da četvrto mjesto sa Evropskog šampionata prošle godine nije bilo slučajnost.

Srpske košarkašice nalaze se u izuzetno teškoj grupi D, gdje su osim Angole, dvostrukog uzastopnog prvaka Afrike, još olimpijski i svjetski šampion reprezentacija SAD, i trećeplasirana u Aziji selekcija Kine.

Koliko izabranicama selektorke Marine Maljković predstoji težak posao govori podatak da su od svih učesnika 17. svjetske smotre kao 28. na FIBA rang listi bolje plasirane samo od Mozambika, koji zauzima 38. mjesto.

Ipak, one se na obaziru na to i sa velikim optimizmom iščekuju duele sa kvalitetnim rivalima, riješene da od starta pokažu kako mogu do značajnog uspjeha u Turskoj.

“Osećamo da pišemo istoriju, jer Srbija pod ovim imenom prvi put učestvuje na svjetskom prvenstvu košarkašica. Svesni smo da je ovo poseban trenutak i daćemo sve od sebe da što bolje prođemo na šampionatu”, rekla je Maljkovićeva uoči starta takmičenja.

Ona je ocijenila da je samo učešće na planetarnom prvenstvu veliki uspjeh i dodala da se nada da će ekipa nastaviti da dostojno predstavlja zemlju na velikim takmičenjima.

“Uvijek insistiram na timu, na 12 sestara, borbenosti, što nam je donelo rezultat na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i krasi nas posljednje tri godine. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, važno je da djevojke uđu hrabro, bore se na svakom meču i ponosno predstavljaju svoju zemlju”, poručila je Maljkovićeva, prenosi B92.

Utakmica 1. kola D grupe prvenstva svijeta između košarkašica Srbije i Angole igra se u subotu u Istanbulu od 18.15 sati.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender