02. 12. 2021.
Tabakovićeva na tragu novca koji je odnesen na Kipar

Tabakovićeva na tragu novca koji je odnesen na Kipar

Tabakovićeva na tragu novca koji je odnesen na Kipar

Upravo na ovoj činjenici, kako je potvrđeno listu iz više izvora, zasnovana je istraga mogućeg motiva i potraga za muškarcem koji je 18. septembra upao u sobu hotela “Maestral” u Miločeru, u Crnoj Gori, u kojoj se u tom momentu nalazila Tabakovićeva.

Tabakovićeva je nedavno pokrenula postupak koji bi trebalo da omogući da se u dogledno vrijeme konačno otkrije gdje su završile pare koje je tokom devedesetih prošlog vijeka, u vrijeme sankcija i zabrane prometa, tadašnji Miloševićev režim slao na Kipar.

Novac koji je tokom sankcija prebacivan na Kipar ostajao je i u tamošnjim bankama, ali je i odlazio u banke Evrope i SAD.

“Na Kipar su često nošene pare. O delu tih iznošenja postoje papiri. U Nikoziji i Larnaki otvarane su ofšor firme kao privatna preduzeća, ne bi li se sakrilo da je poreklo novca iz Srbije. Moguće je da je kroz neke račune tih kompanija prošlo i više milijardi dolara”, kaže dobro obaviješteni izvor “Blica”.

Tabakovićeva u izjavi za ovaj list nije željela da komentariše istragu oko “kiparskih para”, ali navodi da je proceduru oko sredstava koja su iz Srbije prebacivana na Kipar zaista i pokrenula.

Komentarišući upad u njenu sobu u hotelu u Miločeru, Tabakovićeva kaže da je to uradio profesionalac, a ne provalnik i ističe da vjeruje da je svima u interesu da se otkrije istina u vezi sa tim, kao i da neće biti zamagljenih snimaka, bezbjednih fioka, dublera dobrovoljaca.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender