08. 12. 2021.
Beograd: Puška, kamenice, gume i hapšenja

Beograd: Puška, kamenice, gume i hapšenja

Beograd: Puška, kamenice, gume i hapšenja

Kako javlja reporter Tanjuga sa lica mjesta, policija je dvojicu muškaraca zatekla u automobilu oko 11.40 sati u haustoru zgrade u Ulici Svetozara Markovića 54.

Jednog do njih, kojem je okrvavljena glava, policija je odmah izvela iz automobila, dok je drugi ostao u kolima prijeteći automatskom puškom.

Poslije desetominutnog pregovaranja, muškarac iz automobila se predao, nakon čega su on i njegov prijatelj privedeni.

Još nije poznato ko je muškarcu nanio povrede ni koji su razlozi za intervenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, kao ni da li to ima bilo kakve veze s Paradom ponosa koja se održava u Beogradu.

2

Tokom šetnje u okviru Parade ponosa u centru Beograda došlo je do koškanja između demonstranata i policije na raskrsnici Beogradske ulice i Njegoševe.

Kako javlja reporter Tanjuga sa lica mjesta oko pedesetak mladića koji su nosili četnička obilježja došlo je Beogradskom ulicom iz pravca Pravnog fakulteta, želeći da prođu do Slavije, ali ih je policijski kordon zaustavio na uglu sa Njegoševom ulicom.

Mladići su na policiju bacili nekoliko kamenica, uzvikujući “Idite na Kosovo” i “Peder gradom neće šetati”, ali su se povukli kada je stiglo policijsko pojačanje.

Situacija je na tom dijelu i dalje napeta, ali je pod konstrolom policijskih snaga.

Širom Beograda dogodilo se još nekoliko incidenata.

Oko 11 sati, na Slaviji su privedena petorica mladića. Jedan muškarac je povrijeđen oko 11:40 u interveniciji pripadnika policije u centru Beograda.

Pripadnici policije legitimisali su desetoricu mladića u parku na Slaviji, na uglu ulica Srpskih vladara i Beogradske, nakon čega su priveli petoricu.

Mladići obučeni u trenerke, koji na sebi nisu imali vidljiva navijačka obilježja, do dolaska policije mirno su sjedeli u parku.

3

Kako javlja reporter B92, oko 13 časova, grupa od 30-ak mladića pokušala je da probije kordon kod Slavije, ali su ih pripadnici policije zaustavili. Oni nisu imali navijačka obilježja, ali su nosili slike lidera SRS Vojislava Šešelja i uzvikivali pogrdne parole.

Kako javlja naš repoter B92, izgleda da ta ista grupa mladića sada pokušava da se probije do Terazija, a sada su istakli obeležja Partizana.

Na autoputu u pravcu od beogradske Arene ka centru grada nešto poslije 10 sati zapaljene su automobilske gume. Požar je ugašen, a saobraćaj se odvija usporeno.

Na autoputu se nalazilo nekoliko policijskih i vatrogasnih vozila.

Nema više blokade u saobraćaju, ali je primjetna gužva u tom dijelu.

Manji incident sa paljenjem guma desio se danas i na Banjici.

Od ranih jutarnjih časova, glavne ulice u centru grada kojima treba da prođe povorka zatvorene su za saobraćaj, a očigledno je pojačano prisustvo policije.

Na ulicama su jake policijske snage pod punom opremom, tu su i oklopna vozila, veliki broj pripadnika žandarmerije, a helikopteri nadlijeću grad.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender