27. 11. 2021.
Nakon 18 dana: Rafting regata iz Banjaluke stigla u Beograd

Nakon 18 dana: Rafting regata iz Banjaluke stigla u Beograd

Nakon 18 dana: Rafting regata iz Banjaluke stigla u Beograd

Regatu od osam čamaca sa osam raftera, koje je predvodio predsjednik Rafting saveza Republike Srpske Aleksandar Pastir, na pristaništu Јugoslovenskog riječnog brodarstva dočekala je ministar porodice, omladine i sporta Srpske Nada Tešanović.

Dočeku regate prisustvovali su šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađan Cicović, pomoćnik ministra trgovine i turizma Srpske Aleksandra Trifković, zamjenik gradonačelnika Banjaluke Јasna Brkić, direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin i predstavnici Rafting saveza Srbije.

Nakon dočeka regate, priređena je promocija turističkih destinacija Banjaluke i gastroprezentacija na kojoj će uz nastup tamburaškog orkestra biti posluženi banjalučki ćevapi, sir trapist i pivo “Nektar”.

Regata je iz Banjaluke krenula 11. septembra, a učesnici su, veslajući rijekama Vrbas i Sava, prošli kroz Laktaše, Srbac, Brod, Šamac, Orašje, Brčko, Bijeljinu, Sremsku Mitrovicu, Šabac i Obrenovac, da bi došli do krajnjeg cilja – Beograda.

“Misija ovog nesvakidašnjeg događaja na vodi je dobijanje međunarodnog karaktera, dodatno jačanje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske, kao i promocija nautičkog turizma i ekologije u svim opštinama na ruti regate”, saopšteno je iz Rafting kluba “Kanjon”.

Organizatori Rafting regate Banjaluka – Beograd su Rafting klub “Kanjon” iz Banjaluke i Nautički klub “Liman” iz Beograda, uz podršku Rafting saveza Srbije i Kajak kanu i rafting saveza Republike Srpske, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Banjaluka, kao i turističkih organizacija Republike Srpske i Srbije.

Projekat su podržale Kancelarija Republike Srpske u Srbiji i Generalni konzulat Srbije u Republici Srpskoj.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender