05. 12. 2021.
Niš: Isključena javna rasvjeta zbog duga za struju

Niš: Isključena javna rasvjeta zbog duga za struju

Niš: Isključena javna rasvjeta zbog duga za struju

Niš i okolina ostali su bez ulične rasvjete, po nalogu “EPS Snabdevanja”.

Iz Centra za obavještavanje, razlog isključenja je veliko dugovanje Grada za struju. Dug iznosi 65 miliona dinara, a najveći dio odnosi se upravo na javnu rasvjetu.

U ED Jugoistok kažu da su upozorenje poslali prije 20 dana i da nije ispoštovan novi ugovor o reprogramu koji je sklopljen juna.

Zamjenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković smatra da je odluka da to bude učinjeno u nedjelju uveče neobjašnjiva i nerazumna.

“Bez obzira na visinu duga, mogli je da se sačeka do sutra i da sjednemo da razgovaramo i da tražimo rješenje”, kazao je Slavković Tanjugu.

Grad Niš ovo nije zaslužio, rekao je Slavković i naglasio da komunalci neće noćas čistiti grad zbog opasnosti da se neko povrijedi po mrklom mraku.

n2

Oni koji su dali nalog da se isključi struja za javnu rasvjetu nisu razmišljali o bezbjednosti grada koji je treći po veličini u Srbiji, napomenuo je Slavković.

On je rekao da će o tome koliki je dug biti riječi sutra, ali da to u ovom trenutku nije toliko važno, jer su, kako je naveo, odluka i nalog da se isključi rasvjeta u Nišu neobjašnjivi i nerazumni.

U ED Jugoistok dodaju da ne žele da snose nikakvu odgovornost zbog ove situacije, jer ako građani mogu da plaćaju račune za struju, mogu i državna uprava i lokalna samouprava.

Kako Južnim vestima javljaju nezadovoljni čitaoci iz različitih dijelova grada, u mraku su ulice u centru, Durlanu, Duvaništu, na Paliluli, Bulevaru Nemanjića, Trošarini, Bubnju, kod Kičeva, Obilićevog venca, u Medoševcu, Brzom Brodu…

n3

Na ovaj problem ukazali su i iz JKP „Medijana“ čiji radnici, kako su se požalili, imaju problem da u ovakvim uslovima očiste ulice.

(B92, Tanjug, Južne vesti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender