02. 12. 2021.
Dodik: Najbitnija stabilnost RS

Dodik: Najbitnija stabilnost RS

Dodik: Najbitnija stabilnost RS

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika RS Milorad Dodik rekao je večeras da je put u jaku autonomiju RS koncentracija glasova oko SNSD-a i pobjeda kandidata ove stranke na svim nivoima.

Dodik je na predizbornom skupu, koji je održan na Trgu doktor Milan Jelić u Modriči, rekao da je najbitniji cilj politike koju SNSD provodi stabilna Republika Srpska, njena što veća samostalnost, uz očuvanje mira.

On je napomenuo da je Modriča opština u kojoj SNSD redovno pobjeđuje, zahvaljujući brojnim projektima koje su republička i lokalna vlast realizovale proteklih godina.

Dodik je najavio podršku i nakon izbora u realizaciji brojnih projekata i rješavanju problema koje ima ova opština.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras na predizbornom skupu u Modriči da je izborni štab SNSD-a u narodu, a ne kao kod opozicionih stranaka – u stranim ambasadama u BiH, što je razlog da SNSD pobijedi i na ovim izborima.

Ona je istakla da Vlada Republike Srpske radi u interesu naroda i Srpske, rješavajući probleme ljudi, te čuvajući i jačajući poziciju Republike unutar BiH i u svijetu.

“Potrebna nam je jaka Republika Srpska, koja ima šta da kaže i to smije reći”, rekla je Cvijanovićeva i naglasila da se SNSD opredijelio za pozitivnu i mirnu kampanju.

Kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH iz Izborne jedinice četiri Mladen Krekić izrazio je uvjerenje da će na predstojećim opštim izborima birači u Modriči dati apsolutnu podršku kandidatima SNSD-a.

Na centralnom predizbornom mitingu SNSD-a u opštini Modriča, koji je počeo minutom ćutnje povodom sedme godine od smrti Milana Jelića, bivšeg predsjednika Republike Srpske, predstavljeni su kandidati sa liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske i kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice četiri, koja obuhvata prostor Modriče, Dervente, Broda i Vukosavlja.

Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika RS Milorad Dodik u Petrovu je izrazio nadu da će Ozrenci na predstojećim izborima glasati za SNSD, stranku koja će očuvati RS, a ne za aktuelnu lokalnu vlast, koja je nezainteresovana za razvoj opštine.

“Ako na svim nivoima ne pobijede kandidati SNSD-a, od Republike Srpske će za godinu dana ostati samo ime”, upozorio je Dodik na centralnoj tribini i ponovio da se on zalaže da Srpska bude što više država, a što manje entitet.

Dodik je istakao da Srpska može ići samo jednim smjerom, ka samostalnosti, ali da se za referendum o tome moraju steći minimalni uslovi, kojih još nema.

On je pozdravio osnivače SDS-a Milana S. Ninkovića iz Doboja i Miladina Nedića sa Ozrena, koji su, kako je rekao, svaki na svoj način doprinijeli da Doboj ostane u sastavu Republike Srpske.

“Oni nisu naši članovi, ali su sa nama, jer nas povezuje ista ideja – Republika Srpska u kontinuitetu onda, danas i sutra”, rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je na ovom skupu da očekuje da će birači iz opštine Petrovo na opštim izborima dati glas kandidatima SNSD-a i doprinijeti njihovoj pobjedi na svim nivoima.

“Tako će se građani opštine Petrovo vratiti pravim vrijednostim”, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je sigurna u pobjedu SNSD-a, koji je, za razliku od opozicije, napravio velike pomake u razvoju svih opština u Srpskoj.

Cvijanovićeva je navela da je u svakoj opštini u kojoj je opozicija došla na vlast “zamro život”, da su uslijedili politički obračuni s neistomišljenicima, te da to na izborima treba kazniti.

“Imamo posla sa onima koji su loši političari i loši ljudi, koji su prije dvije godine prevarom došli na vlast”, rekla je Cvijanovićeva.

Na tribini u Petrovu predstavljeni su i nosilac poslaničke liste za izbornu jedinicu pet Dragan Bogdanić, kandidat za Narodnu skupštinu Srpske iz ove izborne jedinice Spomenka Petković i kandidat SNSD-a za Predstavnički dom parlamenta BiH Spomenko Vasilić. Na tribini je govorio i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Petrovo Zoran Blagojević, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender