04. 12. 2021.
Kako će izgledati nove bašte u Parkiću?

Kako će izgledati nove bašte u Parkiću?

Kako će izgledati nove bašte u Parkiću?

Predsjednik ove sekcije Željko Popović rekao je da će ovu  ideju uskoro predati Gradskoj upravi.

– Cilj ideje, za čiju su izradu ugostitelji angažovali arhitektu, jeste ljepši i uređeniji centar grada. Plan je da na tim lokacijama uz ugostiteljske objekte budu postavljeni i privremeni objekti koji će biti napravljeni od stakla, aluminijuma i drugih finih materijala, dok će postojeći najloni biti uklonjeni – kazao je Popović. On je dodao da su, u saradnji sa gradskim vlastima, izmijenili Odluku o uređenju gradskog građevinskog zemljišta, čime su dobijeni zakonski uslovi za postavljanje ljetno-zimskih bašta kao privremenih objekata.

– Prema postojećoj Odluci o visini cijene zauzimanja javne površine, za postavljanje ljetno-zimske bašte potrebno je izdvojiti 37 feninga po kvadratnom metru, dok u prvoj zoni zauzimanje javne površine košta 50 feninga – rekao je Popović.

Pojasnio je da za postavljanje ovih bašta ugostitelji neće morati da posjeduju građevinsku dozvolu, već će to moći da urade i sa lokacijskom saglasnošću za postavljanje.

– Za usvajanje ove ideje nije potrebna skupštinska odluka, jer je stvorena takva zakonska podloga da odluku može, sve u dogovoru s nama, donijeti komisija u okviru nadležnog odjeljenja – kazao je Popović. Napomenuo je da je kompletnoj ovoj ideji značajan doprinos dao i predsjednik Narodne Skupštine RS Igor Radojčić, koji je sa svojim timom nedavno i posjetio prostorije Zanatsko-preduzetničke komore.

Popločavanje

Predsjednik sekcije ugostitelja pri Zanatsko-preduzetničkoj komori područja Banjaluka Željko Popović rekao je da će ova sekcija u narednom periodu pokrenuti ideju za popločavanje ulice Bana Milosavljevića.

– Mnogo ljepše i urednije bi izgledalo kada bi se ta pješačka zona popločala – rekao je Popović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender