08. 12. 2021.
Renovirana plaža kod Zelenog mosta (FOTO)

Renovirana plaža kod Zelenog mosta (FOTO)

Renovirana plaža kod Zelenog mosta (FOTO)

Posljednih mjesec dana vrijedni volonteri uređivali su Abaciju, radeću ujutru i naveče, po kiši, suncu, a ponekad i mraku. Akciju je pokrenulo udruženje “Mreža novih ideja”, a njen predsjednik Stefan Filipović rekao nam je da je projekat finansirala Švedska ambasada, u programu malih grantova.

“Takođe smo zahvalni fabrici ‘Bema’ koja nam je pomogla u realizaciji, kao i kompaniji ‘Elta Kabel’, koja je obezbijedila besplatan internet na plaži. Naravno, tu su neizostavni volonteri koji su uradili veliku stvar za svoju lokalnu zajednicu”, govori nam Filipović.

Tokom mjesec dana postavljeno je šest novih klupa, dva obična i jedan ugaoni sto sa klupama oko njih, renovinari su tuševi, te postavljena dva kutka napravljena od trupaca. Filipović kaže da je radilo po 10-15 volontera u jutarnjim i večernjim terminima, nije bilo radnog vremena, te da je sve proteklo u odličnoj radnoj atmosferi.

“Svi mi smo lokalno stanovništvo koje posjećuje plažu, ona je bila u katastrofalnom stanju pa smo odlučili da uredimo naš životni kutak. Reakcije ljudi su odlične, kada napravite nešto tamo gdje nije bilo ničega reakcije moraju biti pozitivne”, navodi on.

Prilikom današnje posjete plaži zatekli smo veći broj građana u šetnji i nedjeljnom odmoru, a na fotografijama pogledajte šta je to novo na Abaciji:

abacija renoviranje 1

abacija renoviranje 2

abacija renoviranje 3

abacija renoviranje 4

abacija renoviranje 5

abacija renoviranje 6

abacija renoviranje 8

abacija renoviranje 9

abacija renoviranje 10

(E TRAFIKA)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender