05. 12. 2021.
U Drini ulovljen som od 40 kg

U Drini ulovljen som od 40 kg

U Drini ulovljen som od 40 kg

Rustemović je rekao Srni da je više od 30 minuta trajala „borba“ sa ribom, prenose mediji.

„Plašio sam se da mi ne isklizne, voda je prilično jaka, a som odmoran. Sve mi to nije išlo u prilog. Pritekao mi je u pomoć jedan mladić, naišao je sa improvizovanim čamcem, uhvatio soma za glavu i vukao ga do obale gdje smo ga zajedno privezali za izraslinu u vodi“, rekao je Rustemović.

Dodavši da je imao sreće pri ulovu, Rustemović je rekao da je ulovio soma na najobičniju silikonsku varalicu koju je jutros kupio.

Dva časa prije ovog ulova, imao sam jednog većeg soma na istom mjestu, koji mi je sve polomio i potrgao i udaljio se. Nastavio sam i dalje loviti, misleći o grdosiji koja mi je pobjegla. Mislim da se takav som ne može uloviti, ogroman je“, rekao je Rustemović i ponovio da je nakon toga ovaj, mnogo manji, „naletio“ na varalicu.

Rustemović je podsjetio da je prije pet godina niže Hidroelektrane Mali Zvornik ulovio soma teškog 74 kilograma, što je za sada – „drinski rekord“.

On je dodao da ne učestvuje na „Somovijadi“, koja se tradicionalno održava svake godine na Drinskom jezeru, jer ribari smatraju da je on van konkurencije, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender