05. 12. 2021.
Banjaluka: Razbijena stakla na zgradi Medžlisa IZ

Banjaluka: Razbijena stakla na zgradi Medžlisa IZ

Banjaluka: Razbijena stakla na zgradi Medžlisa IZ

“Incident se desio neposredno nakon što smo stigli i Medžlis i ušli u kacelarije. Čuli smo strašnu lupu i veoma smo se prepali. Јedan od naših uposlenika prepoznao je napadača. Riječ je o muškarcu koji je i prije nekoliko dana dolazio i prijetio da će donijeti pušku i sve nas pobiti“, kazao je Mujičić.

Dodao je da je odmah pozvao policiju, koja je vrlo brzo došla na lice mjesta. Mujičić je potvrdio da je u toku obavljanje policijskog uviđaja.

“Napadač čak nije ni pobjegao, nego je ostao na parkingu ispred Medžlisa i predao se policiji. Sumnjamo da je riječ o psihički bolesnoj osobi“, dodao je Mujičić.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka potvrdili su da se radi o muškarcu B.Č. (45) iz Laktaša i ističu da su obaviješteni o napadu na sjedište Islamske zajednice u Banjaluci te da su njihove ekipe na licu mjesta gdje je u toku uviđaj.

Policija je jutros uhapsila lice čiji su inicijali B.Č. /45/ iz Laktaša, osumnjičenog da je palicom razbio staklo na ulaznim vratima upravne zgrade Islamske vjerske zajednice u Banjaluci.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka /CJB/ Marija Markanović rekla je Srni da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, na licu mjesta je obavljen uviđaj, a materijalna šteta biće naknadno utvrđena.

Prema njenim riječima, policijski službenici vrše kriminalističku obradu osumnjičenog i sve dalje mjere i radnje prema njemu preduzimaće se u konsultaciji sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banjaluka.

“CJB Banjaluka oštro osuđuje napad na sve vjerske objekte i poziva građane da se uzdrže od svih vidova uništavanja imovine”, rekla je Markanovićeva, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender