27. 11. 2021.
Beograđanin prevarom oštetio banjalučko preduzeće za 172.113 KM

Beograđanin prevarom oštetio banjalučko preduzeće za 172.113 KM

Bračni par iz Banjaluke prisvojio 2,3 miliona KM

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka navode da je Okružnom tužilaštvu podnesen izvještaj protiv N.G. /52/ i njegove supruge B.G. /39/ zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja prisvojili 2.291.690 KM.

U saopštenju se navodi da je N.G. na teret stavljeno da je za taj iznos oštetio Udruženje za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske.

N.G. je, navodi se u saopštenju, kao predsjednik ovog udruženja sa suprugom B.G. iskoristio položaj i bez saglasnosti Skupštine Udruženja raskinuo ugovor sa preduzećem „Granit“ iz Banjaluke i dogovorio prevoz sa preduzećem „Grbić truds“ iz Trna kod Laktaša, čiji je vlasnik njegova supruga.

Nezvanično se saznaje da je riječ o Nikoli Grbiću i njegovoj supruzi Biljani.

Udruženje za unutrašnji i međunarodni transport RS u više navrata optuživalo je Grbića da je prisvojio 10 kamiona i osam cisterni, koje je Vlada Republike Srpske dodijelila Udruženju.

„To su sve neosnovani i netačni navodi, što sam u svako doba spreman da dokumentujem i da pokažem činjenično stanje. Pojedinci koji su na konferenciji za novinare iznijeli optužbe na moj račun, uopšte nisu članovi Udruženja, već rade protiv Udruženja od njegovog osnivanja“, rekao je Grbić u februaru ove godine.

On je tada odbacio navode pojedinih članova Udruženja da je zloupotrebom položaja zaradio više od pola miliona KM.

Članovi Udruženja iz Banjaluke tražili su Grbićevu smjenu zbog, kako su isticali, brojnih malverzacija u Udruženju.
Osim prisvajanja 18 voznih jedinica koje je Vlada dodijelila Udruženju, optuživali su ga da ugovor između Udruženja i makedonskog preduzeća „Granit“ o radovima na autoputu od Prnjavora do Doboja pokušava da predstavi kao ugovor sa svojim privatnim preduzećem.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender