02. 12. 2021.
Kratki savjeti za uspješnije jutarnje razbuđivanje

Kratki savjeti za uspješnije jutarnje razbuđivanje

Kratki savjeti za uspješnije jutarnje razbuđivanje

Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći pri lakšem razbuđivanju i uspješnom započinjanju dana.

1. Istegnite se

Lagana istezanja, poput nekih vježbi iz joge i jednostavnih uvrtanja, pomažu tijelu da se lagano napuni energijom. Ovakvi pokreti usmjeravaju i vaš um i uklanjaju omamljenost koja je karakteristična za ranojutarnja buđenja.

2. Vježbajte

Jednom kada ste se riješili početne omamljenosti, napravite nekoliko vježbi kako biste potaknuli cirkulaciju – kratka vožnja biciklom, čučnjevi, trbušnjaci, izbor vrste vježbe je na vama.

3. Bez previše kofeina

Iako kofein ujutro učinkovito razbuđuje, više od dvije šolje ujutro može vas usporiti kasnije tokokom dana. Držite se količine od jedne jutarnje šolice i razina energije će biti stabilnija.

4. Pijte vodu

Kada spavate, tijelo koristi “uskladištene” zalihe vode. Čaša vode odmah ujutro ne samo da jača vaše tijelo i krijepi ga, već pomaže i stimulirati živčani i probavni sistem.

5. Uhodani ritam spavanja

Odlazite u krevet i budite se u isto vrijeme, jer organizam voli dosljednost. Redoviti ritam odlaska u krevet i ustajanja olakšaće ustajanje ujutro, a tokom dana ćete se osjećati odmornije.

6. Budite se uz laganu muziku

Buđenje uz jako glasan alarm može biti stresno, a kod nekih osoba izmnenađujuć i glasan zvuk alarma može ugroziti zdravlje srca. Radije zvuk alarma prilagodite tako da se budite uz ugodnu muziku, koja se postupno pojačava kako bi se vaše tijelo naviknulo na buku.

7. Ugasite svjetla

Jako svjetlo ometa mozak i otežava spavanje. TV ili kompjuter ugasite barem sat vremena prije odlaska u krevet, jer ćete tako lakše utonuti u san i čvršće spavati, a to znači i lakše ustajanje ujutro.

8. Jutarnje tuširanje

Osvježavajući tuš ujutro pokrenuće vaš nervni sistem i razbuditi organizam.

9. Doručak je obavezan

Nakon sna, tijelu je potrebna hrana i energija za kretanje. Zdravo doručkujte, svako jutro, i lakše ćete započinjati radni dan.

10. Dišite duboko

Jutarnje rano ustajanje nekim ljudima može donijeti osjećaje tjeskobe. Razmišljanje o obvezama, vezi ili finansijskim pritiscima mogu biti jako stresni i brzo vas okupirati. Zato, čim se probudite odvojite trenutak za sebe i duboko dišite – tako smirujete tijelo i um.

.
(ordinacija)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender