04. 12. 2021.
Ništa bez protesta: Mještani Zelenog vira uspjeli ubijediti nadležne da postave kamere

Ništa bez protesta: Mještani Zelenog vira uspjeli ubijediti nadležne da postave kamere

Ništa bez protesta: Mještani Zelenog vira uspjeli ubijediti nadležne da postave kamere

Potpredsjednik Savjeta MZ Vrbanja Branko Milinković je rekao da najavljenog protesta građana sutra neće biti, jer su nadležni ispunili obećanje.

– Iz MUP-a RS juče su me pismeno obavijestili da su kamere poručene, te da će u narednom periodu biti i postavljene – kazao je Milinković.

Dodao je da je ovako brzo reagovanje nadležnih vjerovatno rezultat činjenice da je saobraćajna policija, koja je u ovom naselju prisutna od početka školske godine, za prvih 15 dana evidentirala 74 prekršaja prekoračenja brzine.

– Od ukupnih prekršaja prekoračenja brzine 57 vozača je prekoračilo brzinu za 10-20 kilometara na čas. Na osnovu ovih podataka saobraćajne policije Zeleni vir je jedno od najugroženijih mjesta u RS, po pitanju saobraćaja, koje će dobiti radar – rekao je Milinković.

Iz MUP-a RS su nam potvrdili da su na zahtjev mještana naselja Zeleni vir da se na magistralnom putu Banjaluka – Kotor Varoš poboljša bezbjednost svih učesnika u saobraćaju preduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

– Nakon što je obezbijeđen novac, pokrenuta je procedura za nabavku 14 mobilnih radara. U ponovljenom postupku planirana je nabavka još 20, što ukupno čini 34 mobilna radara za RS – saopšteno je iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS podsjećaju da je u ovom dijelu grada obezbijeđeno i prisustvo policijskih službenika 24 časa dnevno, sa osnovnim zadatkom kontrole poštovanja brzine kretanja vozila na spornoj dionici puta.

Pitanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju, kao i poštovanja saobraćajnih propisa nije u nadležnosti samo MUP-a RS. Za poboljšanje stanja u ovoj oblasti neophodno je intenzivnije angažovanje svih u dijelovima iz svojih nadležnosti.

Majka

Maricu Jokić iz Zelenog vira obradovala je vijest da će uskoro biti postavljena kamera u ovom mjestu.

– Svakodnevno strahujem za bezbjednost svoje djece kada prelaze ulicu, jer vozila samo jurcaju – kazala je Jokićeva.

Naglasila je da su pješački prelazi udaljeni jedan od drugog i po kilometar.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender