27. 11. 2021.
Hard-core: Mustafa Cerić održao predizborni skup u Muzeju AVNOJ-a u Jajcu

Hard-core: Mustafa Cerić održao predizborni skup u Muzeju AVNOJ-a u Jajcu

Hard-core: Mustafa Cerić održao predizborni skup u Muzeju AVNOJ-a u Jajcu

„Mnogi će reći da ja samo šokiram, e pa evo onda još jedan šok. Mnogi me, kao bivšeg reisa sigurno nisu mogli ni zamisliti ispod biste Josipa Broza Tita i da se obraćam sa govornice sa koje se i on obraćao“, rekao je dr. Cerić obraćajući se prisutnima sa govornice sa koje su se obraćali i odbornici AVNOJ-a u Jajcu.

Baš sa tog mjesta, kako navodi Slobodna Bosna, ”sa izvora bratstva, jedinstva i antifašizma”, dr. Cerić je poručio da niko nema monopol na antifašizam, kao ni na Tita.

„Bilo je dobrih stvari u bivšoj Jugoslaviji i smeta mi što neki sada monopolizuju Tita i upotrebljavaju ga za lični interes, a imajući u vidu šta i kako rade, ne bi smjeli spominjati ni Tita ni antifašizam. Tito je bio nešto drugo… oni su nešto treće“, naglasio je dr. Cerić.

Dodao je da tekovine i poruke AVNOJ-a vrijede i danas, posebno za one koji bi da dijele ili prisvajaju ovu zemlju.

„Našim dragim sugrađanima, Srbima i Hrvatima, ali i Jevrejima, Romima, Albancima i svima drugima poručujem da im pružam ruku saradnje i da dijelim njihovu zabrinutost za stanje u našem društvu. Pozivam ih da u duhu zajedništva uredimo državu na radost i sreću svakog čovjeka u ovoj našoj lijepoj zemlji. Želim uvjeriti sve ljude u Bosni i Hercegovini da mi je u duši svaki njen stanovnik, bez obzira na vjeru i naciju i da ću se zalagati da u našoj zemlji ne bude nijednog siromaha ni u Banjoj Luci, ni u Sarajevu, Tuzli, Foči, Mostaru, Grudama, Višegradu, Trebinju, Cazinu, Gacku, Brčkom, Orašju… jer naša zemlja je vrijedna naše ljubavi i međusobnog poštivanja i uvažavanja“ zaključio je dr. Cerić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender