28. 11. 2021.
Nadomak Banjaluke: Konjskim kolima kod doktora

Nadomak Banjaluke: Konjskim kolima kod doktora

Nadomak Banjaluke: Konjskim kolima kod doktora

Slobodan Gavranović, gradonačelnik, nedavno je rekao da je ovo jedina ulica u kojoj je saobraćaj u prekidu.

”Ogroman zahvat treba napraviti na vrlo malom prostoru i na vrlo neugodnom terenu. To je trenutno u Banjaluci najurgentnije jer je to jedina ulica u kojoj imamo prekid saobraćaja”, kazao je Gavranović.

Oko kilometar ulice odronom je ispresijecan više puta, a da bi se preskočili svi “spratovi” uzdignute asfaltne podloge, treba bolja kondicija.

Mještanka Vida Ćurković, koja je ostala bez noge ovog ljeta, rekla je da do doktora putuje i konjskim kolima.

“Na previjanje idem konjskim kolima, okolnim putem, a onda autom. Tako se snalazim. Klizište je krenulo u maju, ali od kasnijih kiša asfalt je još više propadao”, rekla je Vida Ćurković.

U ovom naselju pet domaćinstava je odsječeno od grada, te su nam i ostali potvrdili da se teško snalaze za prevoz robe ili odlazak doktoru.

“Srčani sam bolesnik, dijabetičar. Hitna, da zatreba, nema kuda i mogu samo da umrem. Brašno, stočno i druge namirnice dovozimo u tačkama”, kazala je Vinka Ćurković.

Mještani kažu da su do maja imali dobar asfalt i da su vozila normalno išla.

“Ranije se moglo ići autima, dok put posljednje kiše nisu uništile skroz. Sada idemo pješke, a auta ostavljamo gore na početku”, rekao je Radomir Ćurković, pokazujući pukotine zemlje i u dvorištu.

Nekoliko klizišta još “živo”

U MZ Kočićev vijenac ima nekoliko klizišta, od kojih su neka još “živa”.

“Jedno klizište je u Ulici 1.300 kaplara, gdje je ugrožena kuća, zatim u zaseoku Ćurkovići, treće je prema zaseoku Živković, onda u Ulici Franca Šuberta, gdje je isto ugroženo jedno domaćinstvo”, rekao je Darko Sabljić, predsjednik Savjeta MZ Kočićev vijenac.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender