05. 12. 2021.
Mićić vraćen na Poljoprivredni fakultet, profesori u nevjerici

Mićić vraćen na Poljoprivredni fakultet, profesori u nevjerici

Mićić vraćen na Poljoprivredni fakultet, profesori u nevjerici

Nakon što je dosadašnji dekan Aleksandar Ostojić dao ostavku na tu funkciju, Stanko Stanić, rektor Univerziteta u Banjaluci, za v.d. dekana imenovao je Mićića, o kojem su “Nezavisne” pisale kada je sa suprugom Gordanom Đurić, takođe profesorom ovog fakulteta, koja je i poslanik SNSD-a u NS RS, upisao svog sina na tu visokoškolsku ustanovu bez diplome srednje škole. Supružnici Mićić – Đurić prije toga dospjeli su u žižu javnosti pošto je Specijalno tužilaštvo RS protiv njih pokrenulo istragu poslije prijave Poljoprivrednog fakulteta da su prisvojili novac od međunarodnog projekta “SEEDNet”.

“Univerzitetom upravlja Nikola Mićić, a ne rektor”, kazao je Ilija Komljenović, profesor na Poljoprivrednom fakultetu Banjaluka, i ocijenio da na fakultet ponovo dolaze “veliki problemi i haos”.

Ogorčen je i Đorđe Gatarić, takođe profesor, koji kaže da je odluka o Mićićevom imenovanju dva koraka unazad.

Ostojić nije htio da iznosi detalje zbog kojih je dao ostavku na mjestu dekana, rekavši samo da je to učinio prekjuče iz ličnih razloga.

Mićić, kojeg smo zvali na mobilni telefon desetak puta, nije odgovarao, a nije se javio ni kad smo mu ostavili poruku kod sekretarice fakulteta.

U pisanom odgovoru Stanić navodi da je dosadašnji dekan podnio ostavku “zato što je smatrao da ne može riješiti probleme i blokadu u radu Nastavno-naučnog vijeća Poljoprivrednog fakulteta”.

“Za v.d. dekana imenovan je profesor Nikola Mićić, koji je dobio zadatak da izvrši konsolidaciju fakulteta”, naveo je Stanić.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender