02. 12. 2021.
Dodik: RS jedini okvir za Srbe

Dodik: RS jedini okvir za Srbe

Dodik: RS jedini okvir za Srbe

“Da nije bilo stranaca koji su nam devastirali sistem i koji su nas natjerali na ovu kriminalnu privatizaciju, prethodne vlasti, a djelimično i nas, mi bismo daleko bolje stajali. Problem je što stranci misle da smo mi narod koji ne vrijedi poštovanja i ne može da bude partnerski. A kada smo rekli da više od nas ne mogu očekivati da pratimo to što hoće, ne damo policiju, ne damo ovo ili ono, onda oni kažu ne valja Dodik”, istakao je Dodik na predizbornom skupu SNSD-a u Milićima.

On je dodao da će Republika Srpska i dalje biti pred različitim izazovima i da je njegova obaveza, kao predsjednika, da očuva stabilnost društva.

“Jedan od tih izazova, koji može da bude veoma opasan, je ovo što se sad dešava na relaciji hrišćanstvo i islamski svijet. Vidjeli ste formiranje žIslamske državež u kojoj sijeku glave, pa ste onda vidjeli podatke da je 350 tih boraca, koji to rade, tamo otišlo iz BiH. Oni će se jednog dana vratiti ovdje u BiH i sigurno neće otvarati nova radna mjesta nego će se baviti time čime su se bavili tamo”, rekao je Dodik.

On je podsjetio građane da su prije osam godina imali dvostruko manje plate i penzije, a da je danas stabilan sistem.

“Očekujem u narednom periodu 700 miliona evra kredita od Ruske Federacije kojim ćemo stabilizovati naš budžet. Moja odgovornost je za stabilnost ovoga društva. Moramo jačati našu policiju i našu bezbjednost. Ne možemo biti podanici. Nema uspješne države bez lidera, a bez lidera nema institucija. Srbi imaju kapacitet državnosti, što Bošnjaci nemaju. Niko nema pravo da ne voli Republiku Srpsku”, poručio je Dodik.

Kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović podsjetila je da su majske poplave u Srpskoj “odnijele” jedan godišnji budžet.

“To je značilo da je trebalo da prestanemo da živimo, hodamo i dišemo, da ne radimo ništa i ne isplaćujemo nikakve plate i socijalna davanja, već samo da saniramo štete. Ali smo onda osmislili program za koji svi u regiji kažu da je odličan. U Srpskoj je 20.000 domaćinstava već dobilo vaučere, poljoprivreda dobija određenu podršku, donijeli smo ili izmijenili 10 zakona. Mi u SNSD-u imamo puno pravo da budemo ponosni na to što smo uradili”, poručila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je poručila biračima da je Republika Srpska sa SNSD-om, Dodikom i s njom u sigurnim rukama.

U prepunoj sali Doma rudara u Milićima obratili su se i nosilac kandidatske liste SNSD-a za Narodnu Skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici sedam Radovan Višković, te kandidati za poslanike u parlamentu BiH Lazar Prodanović i Neda Plazačić.

Predstavljeni su i kandidati za Narodnu skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam, te kandidati za poslanike u parlamentu BiH iz Izborne jedinice tri, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender