27. 11. 2021.
Đokić: I dalje se borimo za ekonomski razvoj

Đokić: I dalje se borimo za ekonomski razvoj

Đokić: I dalje se borimo za ekonomski razvoj

„Želim odavde iz Hercegovine poručiti da se i dalje borimo za ekonomski razvoj Republike Srpske u kojoj treba reformisati sektor energetike i Elektroprivrede RS na način da ona bude nosilac izgradnje novih hidrocentrala posebno na rijekama na kojima su dodijeljene, a nisu iskorištene koncesije, a da se ponište one koncesije koje su pojedncima date, a oni ih nisu ih iskoristili“, istakao je Petar Đokić, predsjednik SP RS.

On kaže da će se, osim reforme energetike zalagati i za agrarnu reformu, koja je kako kaže, pored energetike takođe bitan segment razvoja Hercegovine, ali i cijele Republike Srpske.

Ta reforma po Đokoićevim riječima ”podrazumijeva sinergiju republike i lokalnih zajednica na način da produktivni dio poljoprivrednog zemljišta treba staviti na raspolaganje isključivo građanima Srpske, a dio prodati i od toga novca stvarati novu proizvodnju”.

Milenko Šaraba, predsjednik Gradskog odbora SP RS u Trebinju i kandidat za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 9, kaže da je i njegov cilj, kao i svih Socijalista, prvenstveno pravna i pravedna država, ali ekonomski jača nego je to sada.

„Ekonomsko snaženje Srpske vidim u obnovi naših fabrika, gdje se neće rušiti zatvoreni pogoni, već će se obnavljati i u njima ostvarivati drugu proizvodnju, dok oni koji već postoje, poput trebinjske Industrije alata, moramo jačati, kako se ne bi desila otpuštanja radnika ili se čak zapošljavali i novi“, kaže Šaraba.

Socijalisti su u tome kontekstu kritikovali nepreoduktivna zapošljavanja koja se masovno dešavaju uoči izbora, ističući da će, ukoliko budu značajnije participirali u budućoj vlasti, oni tražiti promjene.

(Nezavisne novine)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender