02. 12. 2021.
Donjeck: Pobunjenici preuzimaju aerodrom

Donjeck: Pobunjenici preuzimaju aerodrom

Donjeck: Pobunjenici preuzimaju aerodrom

Da snage Novorusije znatno napreduju potvrdilo je i vođstvo ukrajinske vojske, ali je demantovalo da je aerodrom opkoljen i da se državna vojska povlači.

Takođe je navedeno da su u srijedu uveče vođene velike borbe, tokom kojih je sedam vojnika proruskih snaga poginulo, a jedan tenk je uništen.

Lider samoproklamovane Donjecke narodne republike Aleksandar Zaharčenko rekao je da će pripadnici vojske DNR potpuno preuzeti kontrolu za dva ili maksimalno tri dana.

Posle noćašnjih borbi na aerodromu je izbio požar, a sukob oko aerodroma traje već nekoliko mjeseci, čak i poslije primirja koje je potpisano 5. septembra u Minsku.

Centar Donjecka, uključujući i stambene kvartove, našao se pod jakom artiljerijskom paljbom, prvi put od kada je potpisano primirje 5. septembra.

Gradske vlasti saopštile su da tek treba da utvrde da li u bombardovanju ima žrtava, dodajući da je u napadu pogođen centralni tržni centar, dok je jedan od projektila izazvao požar na drugoj lokaciji.

Ranije danas, izvještač RIA Novosti javio je da je na aerodromu u Donjecku izbio požar i da se nad njim diže gust stub dima koji se vidi čak iz centra grada.

Ruska agencija objavila je i da iako se primirje u cjelini poštuje, ima periodične pucnjave, posebno u oblasti aerodroma koji je pod kontrolom kijevskih snaga., prenose agencije.

.
.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender