02. 12. 2021.
MUP RS: Reagovanje na neistine iznesene u vezi sa pretresom kuće D. P.

MUP RS: Reagovanje na neistine iznesene u vezi sa pretresom kuće D. P.

MUP RS: Nikakvi specijalci nisu stigli u RS

MUP je Srni saopštio da je obaviješten da će na području Republike Srpske boraviti određen broj ruskih državljana, uglavnom umjetnika i članova umjetničkih društava iz Ruske Federacije koji učestvuju na manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske sa Ruskom Federacijom.

“Za sve dodatne informacije molimo medije da se obrate organizatorima ove kulturne manifestacije, a navode `da im je MUP Srpske sugerisao da se ne prijavljuju Službi za poslove za strancima BiH`, smatramo zlonamjernim i nekorektnim”, dodaje se u saopštenju.

Iz MUP-a pozivaju medije da ubuduće prvo zvanično provjere takve informacije prije nego što ih objave, a ne da šire neistine i uznemiruju javnost.

Prema navodima federalnih medija, na području Republike Srpske prije nekoliko dana stiglo je 148 ruskih specijalaca, koji su navodno smješteni u tri hotela na području Laktaša, dok je jedan dio ruskih specijalaca smješten u Centar za obuku policijskih snaga MUP-a Republike Srpske na Palama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender