05. 12. 2021.
Najviše do sada:  Za izbore akreditovano oko 2.000 posmatrača

Najviše do sada: Za izbore akreditovano oko 2.000 posmatrača

Najviše do sada: Za izbore akreditovano oko 2.000 posmatrača

Među danas akreditovanim posmatračima su predstavnici Centra za izborne studije Kameruna, Centralne izborne komisije Ruske Federacije i više ambasada u BiH.

OHR je akreditovao 11 posmatrača, a prvi na listi je visoki predstavnik Valentin Incko.

Odobren je i zahtjev za akreditovanje 976 posmatrača Centara civilnih inicijativa, te 173 iz Oebsa.

Procjena je da će, sa posmatračima koji treba da budu akreditovani na idućoj sjednici Komisije, ovogodišnje izbore pratiti više od osam hiljada posmatrača, što je najviše do sada.

Nakon provedenog zakonom predviđenog postupka za opoziv načelnika opštine Istočni Drvar, CIK je donio odluku o prestanku mandata Draganu Lukaču koji je na mjesto načelnika izabran 2012. godine kao kandidat SNSD-a.

Na današnjoj sjednici odbijeno je više žalbi političkih subjekata u vezi sa predizbornom kampanjom jer je utvrđeno da su neosnovane, a među razmatranim žalbama nije bilo nijedne koja se odnosila na kandidate na oktobarskim izborima.

Rečeno je da je CIK primio žalbu SDS-a protiv Dalibora Trapare, člana Srpske radikalne stranke „Dr Vojisla Šešelj“ i kandidata na listi Socijalističke partije za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji je 30. septembra sjekirom nasrnuo na štand SDS-a u Istočnom Sarajevu.

Naredna sjednica CIK-a najavljena je za utorak, 7. oktobar, ali je ostavljena mogućnost da, zbog ove žalbe, bude održana hitna korespondentna sjednica Komisije, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender