27. 11. 2021.
Sahranjen Gavrilo Bobar

Sahranjen Gavrilo Bobar

Sahranjen Gavrilo Bobar

Vjerski obred ispred porodičnog doma Bobara prethodno je služio Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, uz sasluženje sveštenstva Srpske pravoslavne crkve.

U oproštajnom govoru na gradskom groblju Pučile predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Gavrilo Bobar nikada nije gubio energiju da ide dalje, da bude uz svoj narod i zavičaj, da bude od koristi drugima, nejakima.

“Sa najvišim poštovanjem za ono što je učinio u životu, ostajem pri svemu što smo zajedno planirali i pobjedu koju očekujemo na izborima posvećujem Bati Bobaru”, poručio je Dodik.

Govoreći o velikim i brojnim dobročinstvima koja je Bobar učinio za svoju Bijeljinu, za narod i za društvo, Dodik je istakao da kompanija “Bobar” koju je stvorio mora da nastavi i da trajno svjedoči o njegovom djelu na ovim prostorima.

“Volio sam tog čovjeka, jedino što mu zamjeram je to što je iznenada otišao i nedostajaće mi svih narednih godina”, rekao je Dodik i dodao da su se on i Bobar zajedno vratili u politiku i ostali zajedno uvjereni da rade dobar i ozbiljan posao za društvo i narod.

Sahrani Gavrila Bobara prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić, brojni predstavnici gradske i republičke vlasti, kao i funkcioneri u zajedničkim institucijama BiH.

Gavrilo Bobar preminuo je iznenada u Bijeljini 30. septembra u 59. godini. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

.
(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender