09. 12. 2021.
Banjalučki sastav “Alexandria” radi punom parom

Banjalučki sastav “Alexandria” radi punom parom

Banjalučki sastav “Alexandria” radi punom parom

Tibor Tišma, frontmen ovog benda, navodi da je posljednjih sedam mjeseci proveo u Sidneju, gdje je imao priliku da radi na novom materijalu u jednom potpuno drugačijem okruženju.

“Rad na novom EP-u ili maksi singlu pod nazivom ‘2170’ je bilo dosad najbolje iskustvo u studiju, gdje nisam bio ograničen vremenom niti deadlineom određenih datuma. Ideja je bila da promjena sredine utiče na maštu i stvaralaštvo u novom kontekstu”, kaže on.

Singlovi “Zidovi”, “Zbog ponosa” i “Tokyo”, koje slušaoci imaju priliku da čuju na radio-stanicama, snimani su u studiju “Vincents Studio's” sa producentom Samuelom Iervasijem, koji je svojim umijećem stvorio potpuno novi svijet u Tišminim pjesmama.

“Zajedno s njim je na snimku učestvovao Dragan Davidović, koji je još polovinom 2000. godine svirao u ‘Alexandriji’ i sa kojim sam imao izuzetnu vezu kao kompozitor”, navodi Tišma.

Napominje da je EP inspirisan ličnim stvarima i događajima, a dijelom i buntom i njegovom percepcijom svega onog pogrešnog što nalazi u okruženju, tako da je pokušao da tu frustraciju prebaci u stih.

Ja nemam namjeru da ikome objašnjavam kako stvari stoje i da svoje mišljenje guram publici u grlo. Neka svako razmišlja kako hoće i kako želi, ali moj stav je moj stav i ako sam u stanju da ga prebacim u stih i od njega napravim pjesmu, tim bolje po mene”, smatra Tišma.

Otkriva da je snimanje spota za pjesmu “Zidovi” u procesu, kao i da je upravo ta pjesma izabrana za prvi singl sa “2170”. Albumi: “Aktivni Radio Materijal” i “Pro Bono”.

.
(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender