02. 12. 2021.
Cvijanović: U Predsjedništvu raditi u interesu RS

Cvijanović: U Predsjedništvu raditi u interesu RS

Cvijanović: U Predsjedništvu raditi u interesu RS

Cvijanovićeva je na tribini SNSD-a u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Karanovac izjavila da su očekivanja pobjede SNSD-a na predstojećim izborima sasvim realna.

Govoreći o vođenju spoljne politike u Predsjedništvu, Cvijanovićeva je rekla da prilikom imenovanja ambasadora treba voditi računa da na te funkcije odlazi najbolji kadar, koji je patriotski, ali koji neće raditi na štetu drugih.

“Kada je u pitanju predstavljanje u međunarodnim organizacijama, mislim da sam u apsolutnoj prednosti u odnosu na bilo kog drugog kandidata, pogotovo kada je riječ o evropskim institucijama”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da ne treba zanemariti ni veliku ulogu Predsjedništva kod donošenja budžeta institucija BiH, ocijenivši da se u BiH novac trošio na prilično pogrešan način, jer su institucije BiH, koje su imale najmanju potrebu, bile prioritetno finansirane.

“Mislim da će se te stvari morati mijenjati u budućnosti ako želimo da imamo funkcionalan sistem, u kojem ćemo namirivati potrebe po prirodi stvari”, rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, SNSD je niz godina bio testiran na mnogim teškim pitanjima i na svako od njih imao spreman odgovor, za razliku od onih koji se nude kao eventualna alternativa postojećoj vlasti.

“Ne vidim tamo nijedan jasan stav kada je u pitanju bilo koja politička ili ekonomska tema, a ono što prepoznajem je jedna prilično vulgarna kampanja”, rekla je Cvijanovićeva, navodeći da se SNSD opredijelio za pozitivnu kampanju.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Igor Radojičić rekao je da ova stranka očekuje čistu pobjedu kandidata za predsjednika Srpske i Predsjedništvo BiH.

“Kada je riječ o parlamentarnim listama, u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH treba nam 10 poslanika iz Republike Srpske kojima možemo vjerovati, da se ne bi mogla donijeti nijedna odluka bez poslanika SNSD-a”, rekao je Radojičić.

On je dodao da u Narodnoj skupštini sa koalicionim partnerima SNSD traži potpunu i jasnu većinu, koja podrazumijeva znatno više od 42 glasa, da bi se mogla formirati stabilna vlada.

“Sve ono što se dešava u ovih nekoliko sedmica kampanje, i pored vrlo agresivnog i negativnog pristupa druge strane, daje nam za pravo da očekujemo još jednu pobjedu. Čak mi se čini da kampanja ide i bolje nego 2010. godine i da možemo očekivati još bolji rezultat”, rekao je Radojičić.

Komentarišući pobjedu SNSD-ovog kandidata na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši, Radojičić je rekao da ova stranka to smatra normalnim za ovu opštinu, kao što smatra normalnom pobjedu na opštim izborima 12. oktobra.

Na tribini u Mjesnoj zajednici Karanovac predstavljeni su i kandidati za Narodnu skupštinu Repubike Srpske u Izbornoj jedinici tri i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender