27. 11. 2021.
Putin poručio Zapadu: Vaše sankcije ni ne osjetimo

Putin poručio Zapadu: Vaše sankcije ni ne osjetimo

Putin poručio Zapadu: Vaše sankcije ni ne osjetimo

On je istakao da će sankcije samo “ohrabriti Rusiju” da izgradi tijesnije veze sa Kinom, Indijom i zemljama Latinske Amerike.

Govoreći na investicionom forumu “Rusija zove”, Putin je opisao sankcije Zapada kao “potpunu glupost” koja je samo pogodila biznis Zapada i ponudio mogućnost nekim drugim zemljama da uđu na rusko tržište, prenijela je agencija AP.

“Ograničenja, tkz. sankcije, naravno, su potpuna glupost vlada koje ograničavaju njihov biznis, otežavaju njihov rad, smanjuju konkurentnost i odriču se svoga mjesta na takvo obećavajućem tržištu kao što je rusko”, rekao je Putin, dodaje Itar Tass.

Putin je naveo da su sankcije, koje su Rusiji uvele SAD, Evropska unija i druge zemlje zbog uloge Moskve u ukrajinskoj krizi, kršenje osnovnih principa Svjetske trgovinske organizacije (STO) i nanošenje trajne štete globalnoj ekonomiji.

“Ostajemo mirni zbog toga. Šteta je po osnovne principe STO, svjetsku ekonomiju, tržišnu ekonomiju i konkurencija biznisa se krši kao i povjerenje u međunarodne finansijske institucije, a rezervna valuta – dolara i evra -.se podriva”, navodi Putin.

On je dodao da će takve akcije nanijeti dugoročne štete koje se ne vide na prvi pogled, cijeloj svjetskoj ekonomiji.

“Želio bih da se nadam da ćemo prevazići ovaj period i doći do stabilnog trenda svjetskog ekonomskog razvoja, a Rusija će sigurno doprinijeti tome”, rekao je ruski predsjednik na Forumu u Moskvi, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender