04. 12. 2021.
Đokić: RS ne može bez srednjeg sloja stanovništva

Đokić: RS ne može bez srednjeg sloja stanovništva

Đokić: RS ne može bez srednjeg sloja stanovništva

Đokić je rekao da to znači da se mora obratiti pažnja na one kategorije građana kojima je teško i koji od svojih malih primanja ne mogu dobro da žive.
“To su prije svega penzioneri, boračka populacija, kao i nezaposleni građani Srpske. Zato nam treba ekonomski snažnija Republika Srpska, koja će biti u prilici da tim ljudima pomogne”, rekao je Đokić.

On je dodao da se Socijalistička partija zalaže i za dvije velike reforme u sektoru energetike i agrarne privrede Republike Srpske, jer se i u jednoj i u drugoj oblasti krije mogućnost novog velikog zapošljavanja, podizanja vrijednosti domaćeg bruto proizvoda, kao i opšteg razvoja Srpske.

Kandidat socijalista za parlament BiH Živko Marjanac rekao je da se mora zaustaviti dalji prenos nadležnosti sa entiteta na BiH.

“Borićemo se za smanjene plata funkcionerima i broja zaposlenih u institucijama, jer se previše novca troši u ove namjene, a ta sredstva nedostaju za rješavanje socijalnih pitanja na nivou entiteta”, poručio je Marjanac.

Nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice dva Slobodan Protić rekao je da su prioriteti ove stranke oslanjanje na vlastite resurse i proizvodnju koja treba da obezbijedi ukupan razvoj Republike Srpske, a prioriteti su i borba za zapošljavanje i izgradnja socijalne države.

“Moramo početi voditi politiku u ime života, a ne živjeti u ime politike”, smatra Protić.

Kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske Ranko Vukajlović rekao je da se socijalisti bore za pravdu, solidarnost i bolje uslove za sve građane.

On je istakao da se Srpska ne može održati bez postojanja srednjeg sloja stanovništa, kojeg sada nema, prenose agencije.

Kandidati Socijalističke partije za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srspke i Parlamentarnoj skupštini BiH poručili su večeras u Gradišci da je ključno pitanje za koje se zalažu veća solidarnost i socijalna pravda.

Predsjednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić istakao je potrebu za jačanjem uloge države, kako bi ona bila socijalno odgovornija.

“Nakon svake krize socijalne ideje izbijaju u prvi plan. Tako je i kod nas. Mi se snažno zalažemo za sveopštu narodnu solidarnost radi jačeg razvoja Republike Srpske”, rekao je Đokić.

Predsjednik socijalista najavio je da će se ova partija boriti za radnike i nova radna mjesta, te za bolji život penzionera i demobilisanih boraca.

“Nastavićemo sa reformama. Na redu su reforme sektora energetike i aagrara, odnosno cjelokupne ekonomske reforme. To će rezultirati novim radnim mjestima, a to podrazumijeva i napredak za penzionere i demobilisane borce”, rekao je Đokić.

Na večerašnjoj tribini predstavili su se kandidati ove stranke za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Oni su u prvi plan istakli program Socijalističke partije, podržavši istovremeno kandidate koalicije SP-SNSD-DNS za mjesto predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željku Cvijanović, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender