27. 11. 2021.
Fetel: Vrijeme je da napustim Red Bul

Fetel: Vrijeme je da napustim Red Bul

Fetel: Vrijeme je da napustim Red Bul

Nijemac je čelnicima svog tima u subotu ujutro, tokom vikenda posvećenog Velikoj nagradi Japana, rekao da želi da ode.

Izvijesni odlazak Fernanda Alonsa, otvorio je prostor za njegov prelazak u Ferari, a čelnici tog tima saopštili su da su poslali atraktivnu ponudu. Red Bul je saopštio da će četvorostrukog prvaka svijeta zamijeniti Danil Kvjat, koji trenutno vozi za Toro Roso, što Alonsa šalje u Meklaren.

„Nije prvi put da dobijam ponude, ali osjećam da je sada pravo vrijeme da odem“, rekao je Fetel.

Nijemac je istakao da ne bježi od problema u Red Bulu, iako nije zadovoljan dosadašnjim učinkom u sezoni.

Ne odlazim zato što ne volim tim ili pojedince, ovo nije odluka protiv Red Bula, ovo je nešto drugo. Ne bježim ni od čega, glas u meni, glad da uradim nešto veće je bio snažniji. Nije bila najlakša odluka, ali morate da slušate svoje srce“, naveo je Fetel.

On je u Red Bulu od 2009, a osvojio je četiri uzastopne titule od 2010. do prošle godine. U ovom šampionatu još uvijek nema nijednu pobjedu.

„Red Bul nije uradio ništa loše, rastajemo se kao prijatelji, a to nema nikakve veze sa rezultatima, iako oni nisu onakvi kakve smo očekivali. Odan sam i nisam prekršio nijedan ugovor. Ne bježim ni od čega, ali postoje vremena u životu kada vam je potrebno nešto više, a ukoliko postoji prilika, morate je ugrabiti“, dodao je nemački vozač.

Fetelu ostaje 20 rekorda u šampionatu F1, a mediji prenose da je njegov prelazak u Ferari gotova stvar, pošto je Kristijan Horner saopštio da je Nijemcu poslata “vrlo atraktivna ponuda”. Ipak, on ništa nije želeo da potvrdi.

„Nemam šta da potvrdim, za sada. Trenutno, ne mogu reći mnogo“, zaključio je Fetel, prenosi B92.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender