28. 11. 2021.
Funkcioneri SNS poslušali Vučića: Više od 200 ostavki na duple funkcije

Funkcioneri SNS poslušali Vučića: Više od 200 ostavki na duple funkcije

Funkcioneri SNS poslušali Vučića: Više od 200 ostavki na duple funkcije

Prema informacijama Novosti, ogromna većina naprednjačkih funkcionera iz cijele zemlje, poslušala je zahtjev lidera Aleksandra Vučića da se odreknu viška položaja i da zadrže samo jednu fotelju.

Svega tri člana SNS oglušila su se o instrukciju vrha stranke i prema njima će vjerovatno iduće nedelje biti pokrenut disciplinski postupak koji može da bude okončan i isključenjem iz stranke.

Radomir Nikolić, predsjednik Izvršnog odbora SNS, potvrđuje za „Novosti“ da se privodi kraju posao sa duplim funkcionerima:

– Utvrdili smo tačno ko obavlja višak položaja, obavijestili smo ih sve da podnesu ostavke i većina je to ispoštovala. Rijetki, koji to nisu učinili, imaju rok do sjednice Izvršnog odbora da napuste funkcije. Ako to ne učine, moraćemo da pokrenemo i disciplinski postupak.

Nikolić ne želi da otkriva imena članova koji su se oglušili o zahtjev stranke, ali kaže da među njima ima i državnih funkcionera.

Inače, Skupština Srbije u petak je potvrdila mandate novim poslanicima SNS – Branki Janković, Draganu Polovini i Goranu Mladenoviću koji su položili i zakletvu.

Oni su došli na mjesto poslanika koji su podnijeli ostavke u skladu sa odlukom Glavnog odbora SNS da funkcioneri te partije ne mogu obavljati više funkcija, a to su Marija Stevanović, Dražen Jarić i Dejan Andrijević.

Marija Stevanović je u obrazloženju navela da podnosi ostavku „zbog političke odluke SNS na čijoj se izbornoj listi nalazi, da članovi stranke ne mogu istovremeno da obavljaju više funkcija“. Sličan argument je iznio i njen stranački kolega Jarić, dok se Andrijević samo pozvao na Zakon o izboru narodnih poslanika.

VELIKA POMIJERANjA NA LOKALU

OD viđenijih naprednjačkih kadrova, ostavke na višak funkcija podnijeli su poslanik Zoran Babić, Vladimir Đukanović, Dejan Đurđević… Prekobrojne položaje vratilo je i na desetine lokalnih funkcionera i čelnika opština.

.
(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender