02. 12. 2021.
Jandrić: Strateški cilj decentralizacija RS

Jandrić: Strateški cilj decentralizacija RS

Jandrić: Strateški cilj decentralizacija RS

”Mi smo i na lokalnim izborima prije dvije godine tražili decentralizaciju Banjaluke, jer je ona praktično najveća opština u Republici Srpskoj i nemoguće je da tako funkcioniše”, rekao je Jandrić na tribini NDP-a u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Lauš.

On je podsjetio da je Doboj, kao mnogo manji od Banjaluke, postao grad sa više opština, ali da se vlast u Banjaluci ne usuđuje na potpuno prirodan potez.

Nosilac liste NDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Dragan Čavić izjavio je da se “SNSD priprema da u Banjaluci 12. oktobra proglasi izbornu pobjedu, bez obzira na izborni rezultat, i nasilno zadrži vlast”.

Čavić tvrdi da lider SNSD-a Milorad Dodik priprema policiju, specijalne jedinice i paravojne formacije, kako bi se obračunali sa onima koji ne žele da prihvate njihovo rušenje izbornih rezultata.

On je pozvao pripadnike MUP-a, a posebno Specijalne jedinice da se ne upuštaju u, kako je rekao, bilo kakve nezakonitosti i da bez obzira, ako dobiju naređenje da vrše nasilje nad građanima, to ne čine ukoliko za to ne postoji zakonski osnov.

Čavić je dodao da je NDP demantovao lidera SNSD-a da će preuzeti vlast ove godine prije izbora uličnim nemirima i da 12. oktobra građani “treba da obore režim olovkama”.

“Ako režim bude negirao narodnu volju, onda će se suočiti i sa narodom i sa političkim strankama opozicije”, poručio je Čavić, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender