27. 11. 2021.
Vučić: Za Doboj i Šamac po milion evra od Srbije

Vučić: Za Doboj i Šamac po milion evra od Srbije

Vučić: Srbija stub političke stabilnosti na zapadnom Balkanu

Vučić je na skupu sa predstavnicima Evropske narodne partije iz 22 države Evrope koji borave u višednevnoj posjeti Beogradu naglasio da su u prvih pet mjeseci ove vlade započete ekonomske mjere kako bi poboljšali lošu ekonomsku situaciju koja je naslijeđena, kao i da je usvojen set reformskih zakona, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer je, kako je navedeno, izrazio nadu da će, osim mjera štednje koje su samo mali dio reformskog procesa, uskoro imati nešto više da ponudi narodu u Srbiji.

“Bićemo prva zemlja u Jugoistočnoj Evropi koja je samostalno počela proces ekonomskih reformi. Ne radimo nešto što će nam na sledećim izborima doneti više glasova, već nešto što će doneti boljitak našoj zemlji. Radimo na tome da stvorimo dobru investicionu klimu i da privučemo što više stranih investicija”, naglasio je Vučić.

Govoreći o procesu pridruživanja, premijer je istakao da Srbija mora da zasluži status člana i da će zato svoje obaveze ispuniti.

“Nećemo biti ni najsiromašnija članica EU, niti zemlja u kojoj su pravosuđe i zakoni na najnižem nivou. Siguran sam da ste mogli da primetite pozitivne promene u Srbiji tokom vaše posete. Nije sve idealno, daleko od toga. Nismo najbolji na svetu, ali radimo najbolje što znamo i možemo”, istakao je premijer.

.
(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender