09. 12. 2021.
Vukanović: Veća izlaznost, veća šansa za promjene

Vukanović: Veća izlaznost, veća šansa za promjene

Vukanović: Veća izlaznost, veća šansa za promjene

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske sa liste “Za pravdu i red” Nebojša Vukanović pozvao je večeras u Banjaluci glasače da masovno izađu na izbore, jer veća izlaznost znači i veću šansu za korijenite promjene.

Vukanović je na predizbornom skupu rekao da, prema nekim anketama, ova lista ima desetak procenata, što će joj omogućiti da formira jak poslanički klub koji će biti garant dolaska velikih zaokreta u Srpskoj.

On je rekao da se među prioritetima nalazi zaustavljanje krađe i stvaranje pozitivne selekcije da na najvažnije pozicije, mimo politike i stranaka, budu izabrani najsposobniji ljudi, da se iskoriste potencijali kojima Srpska raspolaže i da bude zaustavljena eksploatacija radnika, naročito od privatnih poslodavaca.

Nosilac liste “Za pravdu i red” iz Izborne jedinice tri Ivan Šijaković rekao je da je među prioritetima sređivanje finansijskog sistema, jer se Republika Srpska nalazi u katastrofalnoj situaciji zato što nije sređen finansijski sistem i “što pare cure na sve strane”.

On je rekao da će, ako ova lista dobije povjerenje građana, tražiti da bude uveden porez od 30 odsto za bogate, bez obzira kako je to bogatstvo stečeno, kao i uvođenje socijalnih karti da bi se tačno znala kakva primanja imaju građani, prenose agencije.

Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića oštro osuđuje napade na internet portale nezavisnih i privatnih medija odnosno medija koji nisu pod strogom kontrolom vladajućeg režima.

U proteklim danima, portali Frontal.RS, Istinito, RTV BN portal kao i neki drugi su bili žrtve hakerskih napada te im je otežan odnosno onemogućen pristup. To je, bez sumnje, dio prljave političke borbe, jer su takvi portali mnogim manjim političkim subjektima jedina prilika da se čuje njihova riječ, obzirom na cijenu TV minuta i štampane stranice tokom izborne kampanje.

Napadi na internet portale nisu ništa drugo do gušenje ovo malo demokratije koje imamo u Republici Srpskoj odnosno Bosni i Hercegovini, sa željom da se podvuče kako nema nade, te da je politika zatvoren krug u koji niko ne može ući čist odnosno bez prljavog novca za promociju. Ipak, nadamo se da će građani prepoznati razliku između prljavih i čistih igrača i da ćemo 12. oktobra srušiti aktuelnu vlast i početi sa demontažom nakaradnog političkog sistema koji je doveo do ovakvih incidenata, navodi se u saopštenju za javnost.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender