04. 12. 2021.
Čavić: Vlast provodi nezakonite radnje da bi ostvarila što veći izborni rezultat

Čavić: Vlast provodi nezakonite radnje da bi ostvarila što veći izborni rezultat

Čavić: Vlast nema čime da se pohvali

“Rezultat njihove politike je 50.000 manje radnih mjesta, višestruko kreditno zaduženje Republike Srpske, koje je dostiglo 5,5 milijardi evra, zatim brojne afere sa ozbiljnim indicijama o kriminalu velikih razmjera u koje su umiješani čelnici SNSD-a, a razmjere nepotizma nigdje tako nisu izražene kao u Republici Srpskoj”, rekao je Čavić.

Na centralnoj predizbornoj tribini u srbačkom Domu kulture, kojem je prisustvovalo više od 600 građana, Čavić je pohvalio građane opštine Srbac koji su prije dvije godine na lokalnim izborima uspjeli da smijene sa vlasti SNSD i dodao da bi ovakvim primjerom hrabro trebale da krenu i ostale opštine.

Čavić je istakao da 12. oktobra mora doći do preokreta i dodao da je to, kako je rekao, praznik Miholjdan koji će opozicija slaviti.

Kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske Krsto Jandrić rekao je da nisu tačni navodi SNSD-a da ta stranka nije učestvovala u prenosu nadležnosti Republike Srpske na nivo BiH i dodao da sve poslaničke kandidate NDP-a krasi moral, rad i poštenje.

On je rekao da bi od Srpčana trebalo preuzeti recept o tome kako ujedinjena opozicija može sa vlasti da sruši SNSD.

Načelnik opštine Drago Ćirić, koji je član NDP-a, rekao je da je nova lokalna vlast u Srpcu krajem 2012. zatekla dug od 19 miliona KM, da je do sada vratila 1,8 miliona KM, što znači da će za vraćanje duga trebati punih 19 godina.

Ćirić je rekao da ovako teško stanje otežava Vlada Srpske, koja je 2013. i 2014. lokalnim zajednicama smanjila budžetske prihode za 10 odsto, a u julu ove godine za 11 odsto.

Na tribini su govorili i kandidati ove stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH Momčilo Novaković i Nebojša Švraka, te nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske Goran Ćosić i kandidat za parlament Srpske Đuro Usorac, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender